E du go elle´?

Så var man åter hemma efter en snabbresa till Sarajevo som följdes av lite semester i Slovenien. Det var glest på bortasektionen i Sarajevo förra torsdagen, trots att det till antal fanns lika många poliser på plats som Helsingborgare.

Matchen i sig är väl inte mycket att orda om, med så många ordinarie spelare borta var det få som på förhand trott på ett avancemang. Tankegångarna ändrades dock tämligen omgående när Rasmus stänkte in 1-0 och helt plötsligt tändes en strimma hopp. Nu dröjde dessvärre inte kvitteringen så länge och i takt med att regnet tilltog kom också 2-1 en liten stund innan slutsignalen. En förlängning och ett par straffar senare så var europaäventyret över för denna gång. Känns lite ironiskt att man hela förra säsongen gick och längtade efter dessa matcher. Armenien, Georgien, Bosnien – wohooo. Anyway, dags att se till att kvalificera oss för nästa säsong, vi hoppas på lite roligare destinationer då.

Just när man inte trodde det kunde bli värre så fick jag ett par dagar senare möjligheten att uppleva det slovenska toppmötet mellan NK Maribor mot Olimpija/Ljubljana. Om den allsvenska ligan ibland anklagas för att hålla dålig kvalité så… Well, de sålde dock öl i biljettkön och vi hade i alla fall tur med vädret. Matchen vann hemmalaget med 1-0 till hemmalagets supportrars glädje. Var bortalagets supportrar befann sig förtäljer inte storyn. Då jag frågade en matchvärd var de höll hus fick jag svaret att ”de åkte tåg”.
– Sweet…tyckte jag lätt oförstående…

Skador och avstängningar
tycks vara ett populärt tema för HIF i år. Kan inte erinra mig något år tidigare där vi saknat så många ordinarie spelare samtidigt. Man börjar ju nästan undra om Spurs fystränare extraknäckt över sommaren på Olympia. Detta till trots så är vi med i toppen, samt kvar i cupen, det tyder på styrka.

Full backning på söndag
Oavsett vilket lag vi mönstrar i Göteborg på söndag så hoppas jag på ett stort bortafölje från sundets pärla. Ett par bussar tycks redan vara överbokade och av tradition brukar en hel del på egen hand hitta till Gamla (nya) Ullevi.

Tidig avspark
Jättebra tid att lägga en fotbollsmatch på. Vi går jättegärna upp tidigt en söndagsmorgon för att åka på bortamatch tre timmar bort. Dessutom, ingen av de som vill ställa till med jäkelskap har väl tänkt tanken på att åka till Göteborg redan på lördag ? Ibland undrar man om säkerhetsansvariga inom denna sport samtliga är födda på natten. Uppenbarligen så var avdelningen för utlämning av hjärnor stängd.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*