114 42 44 28 173 – 188

Rubriken för inlägget är varken mitt eller HIF’s kontonummer! Det är helt enkelt statistik från mötena mellan HIF och IFK Göteborg under den allsvenska historien… (med HIF’s siffror först)

IFK Göteborg må ha vunnit fler sm-tecken än vad vi har gjort. IFK Göteborg må ligga i topp i den allsvenska maratontabellen. Men ska vi lita på alla siffror (och statistik ljuger ju aldrig, eller hur?), så är HIF ett bättre lag än IFK Gbg genom alla tider!
(Ja, man kan ju tolka hur man vill…)

Som någon tydligen hade sagt på IFK’s träning häromdagen;
“Rehn, angående motståndet(Helsingborg?) efter att Sana, eller vem det är sagt “Kvalitéetsmässigt är vi ju överlägsna”, varpå Rehn svarade:
“Ehm…officiellt sett är vi inte ett dugg bättre…”

Och herr Rehn har ju alldeles på pricken rätt i det, officiellt är INTE IFK Gbg bättre än HIF!

***

Vad talar då för att historien och statistiken ska fortsätta vara korrekt inför och under söndagens seriefinal?
Ja, egentligen är dessa bägge lagen som Mikael Wiehe sa, “…en skadeskjuten kråka…”, bägge lagen är desimerade och spelar på sparkapitalet.

Vi kommer inte att ha Henke eller Lantz med till Borgen i GBG. Tveksamt med Rasmus och Landgrens medverkan. Ekstrand verkar också vara osäker. Det känns som om vi har halva laget borta, och den känslan stämmer ju…

***

Trots detta, tror jag ju naturligtvis trots allt på en HIF-seger. Inte på grund av statistik eller historia, utan på att HIF har av någon outgrundlig anledning oftast lättare att spela och få resultaten med sig då de möter “bättre” lag! Vi må ha förlorat två gånger i år mot Örebro, men icke att kommer ge oss så lätt mot Göteborg inte.

***

Den slutgiltiga laguppställningen inför matchen, den kommer vi med all säkerhet inte få förrän tidigast matchdagen. Och det spelar ju egentligen ingen roll heller? HIF har inte fler spelare disponibla än att man själv kan på ett ungefär räkna ut vad de blir för elva på plan. Men jag håller den för mig själv, än så länge…

Men att HIF kommer att stå som segrare efter matchen, det är jag helt säker på! (För statistiken ljuger ju inte, eller hur?)

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*