Dubbelt ifrågasatt, är detta sist chansen för Granqvist?

Andreas Granqvist Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170392

Spelet i Allsvenskan tar denna vecka ett uppehåll för landslagsspel. Sverige jagar fortsatt en plats till EM 2020. Andreas Granqvist finns som vanligt med i truppen och ska ”leda” laget i mötena mot Malta och Spanien. Två matcher där blågult bör få med sig åtminstone tre poäng. En stark insats här kan vara välbehövlig för såväl Granqvist som Helsingborg.

Efter VM förra sommaren var Granen en av de spelare som hyllades mest av såväl media som fansen. Men nu ser det hela annorlunda ut. Redan innan september-samlingen spekulerades det om inte 34-åringen gjort sitt i landslaget. Janne Andersson har förtroende för sin lagkapten som har en fortsatt plats i startelvan. Passningsmissen mot Norge, som ledde till ett oavgjort möte, spädde på diskussionerna ytterligare.

Även i klubblaget har starka försvarsinsatserna uteblivit. HIF blev utan poäng mot Sirius här senast och samtliga spelare fick efter matchen låga betyg av Mats Fuchs. Det är osannolikt att HIF åker ur Allsvenskan, men det är jämnt och en starkt avslutning kan säkra platsen. Allt hänger naturligtvis inte på Granqvist, men som både kapten i HIF och landslaget så har han en viktig roll i att spela både i försvaret och för lagmoralen.

Under landslagsuppehållet är det upp till bevis för Granen när han väntas leda Sverige i EM-kvalet Foto: Johan Lilja

På EM-fotboll.se är de inne på ett liknande spår i deras artikel om att det är dags för Granqvist att sätta tvåsiffrigt i landslaget. De syftar då på att det är dags för ”Granen” att göra sitt 10:e landslagsmål. Kan ett mål vid landslagssamlingen vara det som krävs för att på nytt tända gnistan hos vår kapten? Eller en stark försvarsinsats mot det det spanska tiki-taka spelet?

När Allsvenskan startar igen och Helsingborg spelar mot Häcken 19/10 så får vi svaret.

Oavsett så hoppas vi på en starkt avslutning av HIF.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*