Drevet har sagt sitt

Media har som vanligt tyckt till kring spelarprestationerna och här levererar AOH elva manns snittbetyg baserat på tidningarna AB, KvP, City Helsingborg samt HD (ej innördes ordning).

Pär Hansson (3,2,2,2) 2,25

Markus Holgersson (2,3,3,4) 3,0

Marcus Nilsson (3,2,2,3) 2,5

Joel Ekstrand (3,4,3,3) 3,25

Adama Tamboura (2,3,3,3) 2,75

Christoffer Andersson (3,3,4,4) 3,5

Marcus Bergholtz (3,4,4,4) 3,75

Isaac Chansa (3,2,2,2) 2,25

Rene Makondele (3,2,2,2) 2,25

Rasmus Jönsson (3,2,3,3) 2,75

Henrik Larsson (3,4,3,4) 3,5

Bra eller anus?

*************

Förövrigt ger KvP Makondele en 3:a och motiverar: “Påpassligt inlägg när Helsingborg slog en korthörna vid 1-0-målet.” Lite mer krävs väl för att tilldelas en 3:a?

4 kommentarer

  1. Som vanligt en väldigt intressant sammanställning, tack.

    Reagerar på Bergholtz betyg, känns lite som om han bedöms på den individuella “hur-mycket-kan-vi-egentligen-kräva-en-orutinerad-juniorspelare-skalan” och därför boostas upp till en fyra. Visst, han gjorde en bra match men han var knappast dominant nog på mittfältet för en fyra. Jämför Lantz i derbyt, där har vi en insats som skall rendera sådant betyg. Tänker man på det viset kan man slänga in vilken femtonåring som helst på plan och ge honom en femma i betyg bara han klarar en av korrekt passning. Lite löjligt.

  2. Håller med om att betygsättning faller om inte alla bedöms enligt samma skala, men Bergholtz – det lyser om honom! Internationell i sin spelstil redan nu och tycker nog han förtjänade en 4:a. Förutom två omotiverade felpass i början av andra var han bra defensivt och lysande offensivt (vill, och kan oftast, HELA tiden vara konstruktiv) trots sin roll som den mer defensive av de två innermittfältarna. Dock ingen femma som Lantz oftast förtjänar.

  3. De två andra Markusarna (i backlinjen) förtjänar enligt mig högre betyg. Ja, kanske är 3 i snitt på Holger ok. Även Chansa tycker jag var bra, vann en hel del boll och fördelade med hög procent även om han ibland väljer lite alibilösningar. Adama definitivt också värd mer.

  4. Ska man utgå från den personliga bedömningsskalan så kanske man kan säga att en femma är när det inte är möjligt att bli bättre? Dvs en fyra är bra nära det maximum en spelare kan uppnå? Isåfall vidhåller jag att Bergholtz borde fått treor.

    Pojken är dock underbart lovande. Det är inte omöjligt att han går förbi Landgren som den mest lovande HIF-mittfältaren inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*