Djurgården-HIF “Fin upphämtning på Tele2 Arena”

200706 Helsingborgs Armin Gigovic jublar med lagkamrater efter 2-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Helsingborg den 6 juli 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0011

Två mål – två allsvenska debutanter. Dessutom upphämtning och en poäng till på kontot! Det var en händelserik kväll, på Tele2 Arena, när HIF spelade 2-2 mot det regerande mästarna, Djurgården

Ett skadeskjutet Helsingborgs IF, med Anders Lindegaard och Casper Widell färska på listan över indisponibla, skulle ta emot regerande mästarna Djurgården på bortaplan och man gjorde det med en nykomponerad 4-4-2 uppställning.

Första halvleken på Tele 2 var minst sagt händelserik. Djurgården tog tag i taktpinnen och kombinerade sig förbi Helsingborgs försvars-delar relativt enkelt flera gånger om. Trots det skulle Djurgårdens inledningsmål komma utan någon egen direkt lagmässig skicklighet då Ravy Tsouka, som efter ett Djurgårdsförsök till anfall ville visa sig på styva linan och försöka pricka presspelande Djurgårdare ut till inspark. Istället skulle bollen studsa fram till ren Emir Kujovic som i sin tur skulle frispela Kalle Holmberg framför mål, som enkelt rakade in 1-0 bakom en Allsvensk-debuterande Alexander Nilsson i HIF:s mål. Surt och onödigt.

En stund senare efter ännu en uppvisning av Djurgårdens fina kombinationsspel på HIF:s högerkant, skulle ett inspel snett inåt bakåt, istället för att nå fram till anfallande Emir Kujovic, hitta en glidtacklande Ravy Tsoukas arm, varpå Bojan Pandzic inte hade något val än att blåsa straffspark för Järnkaminerna. En straff som Fredrik Ulvestad placerade in bakom Alexander Nilsson som faktiskt inte alls var långt ifrån att rädda.

200706 Helsingborgs Max Svensson jublar med lagkamrater efter 2-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Helsingborg den 6 juli 2020 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0011

Mardrömsminuterna skulle fortsätta för HIF och inte minst för Alhaji Gero som efter sin första start fick kliva av skadad efter efter smäll kring ankeln. In kom Anthony Van den Hurk, och kort därefter skulle HIF:s reducering komma, då Adam Eriksson spelade upp bollen på inbytte Van den Hurk som snyggt levererade en genomskärare som skar igenom Djurgårdens backlinje, varpå Max Svensson blev friställd och kallt vek in 2-1 i bortre efter 31 minuter. Ett snabbt och vackert anfall som också spräckte HIF:s Allsvenska målnolla den här säsongen.

HIF började tugga sig in i matchen och började även ha mer boll än förut även om de stora chanserna uteblev. Den stora chansen sista kvarten gick istället till Djurgården som på en frispark tvingade Alexander Nilsson till en magnifik räddning upp i ribban, även om Erik Berg missade ett jätteläge på returen.

HIF:s Skadehelvete fortsätter och inför den andra halvleken var man tvungen att byta ut Erik Figueroa till förmån för Anders Randrup som flyttade in Ravy Tsouka till mittback.

HIF tog dock över den andra halvleken och ägde det mesta av spelet i början på andra halvlek, även om Djurgården kom fram stundtals. Mohammed Abubakari gick ut och in kom Alex Timossi som gjorde att Armin Gigovic tog plats på mitten istället för till höger. Bytet gav en helt annan dimension till HIF:s möjlighet att förflytta boll genom sin nya 4-4-2 uppställning.

I minut 65 skulle ett omställningsförsök som först såg ut att stanna upp ge frukt för de rödklädda. Rasmus Jönssons passning fram i banan till Alex Timossi bröts men bara för en kort sekund, vilket gav chansen till Timossi att med en kort passning sätta upp för en framspringade Gigovic som vackert satte 2-2 nere i Per Bråtveits högra hörn.

HIF fortsatte att kontrollera spelet och kom flera gånger runt på Djurgårdens vänsterkant genom Anders Randrups och Alex Timossis samarbete med varandra, även om de riktigt heta chanserna uteblev. Mot slutet såg HIF lite trötta ut och Djurgården kom också tillbaka något i matchen, men efter 90 minuter slutar matchen på Tele 2-2.

200706 Helsingborgs Ravy Tsouka orsakar efter denna situation straff under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Helsingborg den 6 juli 2020 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0011

Matchbetyg:

Alexander Nilsson: 3. Stabil insats, kan inte på något sätt lastas för HIF:s baklängesmål.

Ravy Tsouka: 2. Usel första halvlek. Revanscherade sig ordentligt i andra och var stabil som mittback.

Erik Figueroa: 2. Kändes virrig och ostabil stundtals. Kan dock inte lastas för något mål.

Martin Olsson: 4. Kan ha varit HIF:s bästa spelare. Enormt viktig i speluppbyggnad och en gigant i försvarsspelet.

Adam Eriksson: 3. Adam Eriksson kan i framtiden få ett eget betyg namngiven efter sig. Bra framåt och stabil bakåt även om han inte gör så mycket väsen av sig.

Anders Randrup: 3. Randrups bästa insats för säsongen. Stabil bakåt och var väldigt framgångsik med sina passningar framåt på kanten.

Armin Gigovic: 3. Nära en 4:a men hans insats i första halvlek drar ner betyget rejält. Visade sin fina förmåga framåt när han fick chansen på mitten i andra halvlek. Det bör vara alldeles uppenbart för Mellberg var Armin hör hemma från och med nu.

Mohammed Abubakari: 3. Stabil och och viktig på mitten. Visar glöd även om han ibland kan vara lite dumdristig i sina beslut.

Mix Diskerud: 4. Enormt viktig på mitten. Vinner enormt mycket boll och fördelar dem fint. Kan vara HIF:s tyste jätte.

Max Svensson: 3. Gör också sin bästa insats hitills på säsongen. Uppfinningsrik och viktig i det offensiva spelet. Ibland något svag i duellspelet.

Alex Timossi: 3. Kom in och var en frisk fläkt framåt. Något oturlig ibland men försöker.

Rasmus Jönsson. 2. Kämpar och sliter men det händer väldigt lite. Det finns något och kokar inom honom men får inte utlopp för det. Gör trots det en av sina bättre insatser hittils.

Anthony Van Den Hurk: 2. Kom in och var stark där framme. Snygg framspelning till Max, Försvinner lite ibland även om han också blixtrar till från ingenstans stundtals.

Spelade för kort tid för att få betyg:

Alhaji Gero, Assad Al Hamlawi.

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*