Djuren i buren ?

Kommande säsong bjuder på förändringar på Sektion 37.

 

Foto: Ted Hundborg

Läktaren har byggts om såtillvida att stolarna centrerats och trappan har flyttats ut till kanten. Avlastningsräcken kommer inom kort att monteras upp och likheterna med en ståplatssektion kommer att bli tydligare än tidigare. Ingången flyttas till södra ståplats, där det byggs en separat trappa upp till 37an. Avdelningsräcken kommer att monteras mellan sektionerna 36/37 och man inför även olika prisklasser med rabatter för ungdomar/studerande.

Jag ser det som ett steg i rätt riktning att man varit lyhörd gentemot sin publik och nu inför rabatter för ungdomar och studenter. Det är av största vikt att hålla läktarkulturen vid liv och det bör ges goda möjligheter för alla ungdomar i Helsingborg, oavsett ekonomisk ställning, att följa stadens lag.

Det är troligt att man på sikt lockar till sig, och faktiskt än viktigare, lyckas behålla en större del av nytillkomna supportrar, än vad som varit fallet tidigare.

Faran, är att man avskärmar dessa supportrarna från resten av Olympia.

Den ursprungliga ideén bakom den ”sjungande sektionen” tillkom med en förhoppning om att folk som tidigare varit utspridda på Olympia skulle ges en möjlighet att samlas med likasinnade. Utvecklingen blev positiv och antalet sålda årskort har också ökat för varje år sedan uppstarten. Dessvärrre, kan jag personligen tycka, blev inte tillströmmningen från övriga delar lika stor som förväntat. Istället flyttade stora delar av klacken på södra ståplats upp och röststyrkan på ståplats utarmades allt mer år för år.

Förändringar är bra för utvecklingen, men inte alltid förenligt med succé. I Helsingborg är gratis fortfarande godast och gubbmaffian tillsammans med snyltarna kommer lik förbannat framöver att spy galla över djuren i buren.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*