Detta gäller för våra U17-U21-lag under 2019

Årets upplaga av Folksam U21 är offentliggjord. Detsamma gäller serieindelningarna för vårt U17 och U19-lag

Totalt deltar 23 föreningar fördelat på tre divisioner i årets U21. Precis som 2018 så spelas U21-serien som en enkelserie på våren och en enkelserie på hösten där vinnaren i norra och södra Allsvenskan möts i en final.

För HIFs del så innebär det att man spelar i U21 Allsvenskan Södra och övriga lag i den serien är BK Häcken, Falkenbergs FF, IF Elfsborg, IFK Göteborg, Kalmar FF, Malmö FF och Halmstads BK. Startdatum är 10 Februari för vårsäsongen och 9 juli för höstsäsongen. Finalen spelas preliminärt den 30 oktober. För HIFs del innebär det att man åker till Halmstad, i premiären, för mötet med HBK den 10 Februari kl 14.00

Åldersbegränsningen slopas precis som 2018 och varje klubb ansvarar för att unga spelare i klubben får matchning ihop med seniorspelare.

Du kan läsa mer om U21-serierna här

Både P19 och P17 Allsvenskan är uppbyggda på precis samma sätt dvs en grundserie under våren och en slutspelsserie under hösten. Under våren spelas enkelmöten. De sju bäst placerade lagen (1-7) från den norra och den södra serien går vidare till höstens gemensamma slutspelsserie. Där nollställs poängen och de 14 lagen spelar enkelmöten mot varandra. Vinnaren i slutspelsserien kan sedan titulera sig svenska mästare.

Vår P17-lag inleder seriespelet med ett bortamöte, mot Degerfors, den 30 Mars kl 14.00. Övriga lag i serien är:

BK Häcken
Degerfors IF
Halmstads BK
IF Elfsborg
IFK Göteborg
IFK Norrköping
IK Oddevold
Kalmar FF
Lunds BK
Malmö FF
Trelleborgs FF
Örebro SK
Örgryte IS

För vårt P19-lag så står Häcken för motståndet i premiären den 30 Mars på Olympiafältet. I övrigt får de möta följande lag under våren:

BK Häcken
Halmstads BK
IF Elfsborg
IFK Göteborg
IFK Värnamo
Kalmar FF
Malmö FF
Mjällby AIF
Trelleborgs FF
Åtvidabergs FF
Ängelholms FF
Örgryte IS
Östers IF

Du kan läsa mer om serieindelningar och förutsättningar här

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*