Det räcker nu Roar!

Efter att för femtielfte gången skådat mitt HIF så totalt passiva och helt utan motivation och spelidé, (detta var trots allt en cupfinal med allt vad det innebär för framtiden…), så får det vara nog nu! Nu har Roar fått chansen, men jag vill inte se att HIF kollapsar ännu mer innan styrelse och Roar själv insett faktum – #DetRäckerNu!

Jag har inget mot Roar som person. I dessa tider är det kanske viktigt att påpeka detta. Tydligt.

När Roar tog över ifjol, tog han över en väloljad maskin, som Åge Hareide ännu inte lyckats knäcka totalt. Spelet fanns i grabbarna, och det visade sig på plan. Men då Roars spelidé mer och mer trädde fram, så blev resultaten sviktande. Spelet sviktade och truppen sviktade. Och det gäller inte bara dessa nio första omgångarna i allsvenskan i år, det är en följetong som hänger kvar från augusti förra året.

Foto: Bjarki Tordarson
Det räcker nu Roar. Credd för att du vågade ta chansen att träna HIF.

Och NEJ. Det går inte att skylla på spelartruppen allena. Jag har följt detta lag, och många spelare (som idag kliver fram), under de senaste sex åren på relativt nära håll. Och jag har fullt förtroende för att dagens HIF-trupp är en trupp, som med rätt ledning, definitivt ska kunna vara bland topp-5 i serien, inga tvivel på det.

Det handlar om ledarskap. Och i detta ledarskapet finns det så tydliga brister, att hade det varit i företagsvärlden, hade det agerats för länge sedan.

(Och nu lägger jag ingen vikt i allt annat som hänt i HIF, det är den sportsliga biten som gäller nu…)

Bristerna lyser igenom på hur spelarna agerar på plan, hur det kommenteras utåt sett till media i intervjuer och uttalande. Bristerna lyser igenom, att det uppenbarligen inte går att få spelare till att spela som ett lag, ge en tydlig klar linje såväl internt som externt.
Jag är övertygad om att Roar är en kompetent tränare/coach i de seriesystemen som jag nu arbetar med, division 1, men i ett allsvenskt lag, med den press som finns, är jag dessvärre ganska säker på att Roar inte håller måttet.

Jag tycker att det är dags att Roar tar sitt ansvar, och lämnar klubben innan det totala haveriet är ett faktum, och med det låter klubben, staden, supportrar och alla andra som engagerar sig få en nytändning och få nytt hopp inför de två sista tredjedelarna av säsongen som är kvar.

#DetRäckerNu

bbl_fredrik_ymer

 

5 kommentarer

 1. Jag håller faktiskt inte dig alls. Truppen ÄR svag. Vi har inga anfallare som ens är i närheten av att hålla allsvensk klass.
  Ett mittfält som när Gashi och Saidiku saknas är för orutinerat och klent. Anchelotti har gjort det strålande, men när resten består av ex. Lindström och Smarason som varken är bollvinnare eller särskilt imponerande framåt eller i passningsspelet – så är det inte lätt.
  Abbe är i nuläget helt outstanding – men han kommer väl säljas i sommar för att inkassera pengar…
  I backlinjen är vi faktiskt helt okej. Där finns en framtid. Helt klart.

  Nej, problemet är en styrelse utan koll på pengar eller drift.
  Vi hade behövt en “riktig” anfallare och ytterligare en pådrivare på mitten (Landgren).
  Roar kan knappast lastas för en medelmåttig trupp.
  Nu har han börjat spela in de yngre.
  Låt honom fortsätta så kanske nästa säsong kan bli mer trevligt.
  Om inte Paul & Co slösat bort varenda krona innan dess….

 2. Instämmer helt med Henke tycker Roar har gjort det absolut bästa med det spelar material han har att tillgå. Det är inte lätt att starta säsongen med de spelar tapp som blev var ju 4 start spelare som försvann om jag inte minns helt fel.

 3. Visst är det Roars första större klubb han tränar (om än Öster har stora traditioner också att bära på), och det har inte direkt varit en dans på rosor – även om man bortser från allt annat som hänt utanför fotbollsplanen som du är inne på Fredrik.

  En förändring på tränarposten kan ibland vara rätta medicinen men om det är så i ett läge där så mycket går emot föreningen HIF, är det inte rätta kuren! Som du själv också är inne på Fredrik, är truppen bra, även om den sista offensiva spetsen saknas med Imad på vift & Simovic än så länge en skugga av sitt forna jag.

  Så därför att tro på ett totalt haveri (antar att du åsyftar degradering?) kommer inte ske, för så mycket som ändå studsat emot HIF i år, måste vända förr eller senare. Bättre då att ge Roar den kontraktstid han har (3 år) och sen när denna tid är utgången, utvärdera förutsättningslöst hur det funkar, status då & framtiden – sen se om det är aktuellt med optionen om 2 extra år eller söka efter en ny tränare…

 4. … Kan man göra en halv kovändning och säga att om Roar fortsätter att envisas med att spela Lindström, Smarason och Simovich – så kanske han inte har det som krävs för jobbet ändå….

1 trackback/pingback

 1. Veckan som gick – ”Nästan” vinner ingen cupfinal… : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*