Det lackar mot jul…

Santos, Åberg, Saluten och ett grymt julklappstips

Efter att ha varit i HIF:s ungdomsakademi flyttades Kalle Joelsson under förra vintern upp till A-laget. Sin debut gjorde han i en träningsmatch mot Fremad Amager och tävlingsdebuten gjordes mot IK Frej Täby i Superettan. Nu har 19-åringen tecknat ett nytt tvåårsavtal. Därmed är HIFs målvaktsbestånd, inför 2018, oförändrat med Pär Hansson som uttalad etta!

*********

Alvaro Santos till Höganäs och Eskilsminne har gjort klart med ännu ett tungt nyförvärv i Emil Åberg. Emil spelade i Eskils mellan 2013-2016 där han under sin sista säsong stod för hela 24 mål. Den tidigare HIFaren spenderade förra säsongen i Kristianstad där han smällde in 10 bollar i Division 1 Södra. Frågan är nu om Eskilsminne är klara med sitt lagbygge inför 2018?

**********

Man kan ju fråga sig hur genomtänkt Anton Wedes flytt till Gais var när mittfältare, mindre än sex månader senare, bryter kontraktet efter han bla anser att han har för dåligt betalt? Nu väntar vi bara på Calle Wedes drag…

**********

Nyårssaluten är en klassisk turnering som lockar mängder av besökare efter nyår. HIF, som är regerande mästare, går in i turneringen direkt i 16-delsfinalen mot Vallåkra. Matchen spelas fredagen 5 januari klockan 11.45.

Vinnaren, i det mötet, får möta Allerum dagen efter klockan 11.10 och så rullar det på till finalen som går av stapeln på söndagen klockan 15.45. Som vanligt lär HIF ställa upp med ett ungt lag men det ger ju publiken möjlighet att stifta bekantskap med våra kommande stjärnor

**********

Alfred Finnbogason fortsätter att imponera för sitt Augsburg. I helgens möte med Freiburg inledde han målskyttet redan i den första minuten. Sen rasade laget fullständigt och i den 90:e minuten hade bortalaget vänt och hade en trygg 1-3 ledning.

Men skam den som ger sig. Islänningen drämde dit två bollar på övertid (91:a och 93:e minuten) och räddade en poäng till sin tyska klubb. Kan fortfarande irritera mig att vi aldrig signade Finnbogason ( inlånad från Lokeren under 6 månader 2012) som hade kunnat inbringa många sköna kronor till HIF en gång i tiden.

***********

William Kvist, Måns Herrmann och Alexander Fioretos har samtliga lämnat Helsingör (eller Hermann sitter på ett kontrakt som går ut vid årsskiftet) och plötsligt är det bara Lucas Ohlander som är kvar i Superliga-laget! Finns det verkligen inte fler fd HIFare att fylla på med?

*************

Till sist så vill vi bara tipsa er om årets julklapp – och då snackar vi inte dyra elcyklar osv. Nä – har gäller det att se bortom allt onödigt konsumerande i prylar som ändå bara blir liggande på någon hylla eller i förrådet.

2018 är det upplevelser som gäller – HIF kommer bjuda på en hel drös sådan under nästa år! Klicka här och försäkra dig om din alldeles egen plats på Världens Vackraste Arena!

Vi ses på Olympia!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*