Det känns så meningslöst

Av säsongen återstår nu blott två tävlingsmatcher. Det skulle kunna bli två underbara matcher för oss HIF-vänner. Segrar i båda vore en perfekt avslutning på en säsong som lämnat mycket övrigt att önska. Jag är också övertygad om att både spelare och ledare går in med den inställningen till matcherna.

Men tyvärr, det känns bara meningslöst just nu. Det har blivit så uppenbart i höst att matcherna inte avgörs genom spelskicklighet och taktik.

Det spelar ingen roll om Nicola Djurdjic eller Alvaro Santos sätter sina lägen eller om Peter Larsson och Wallid Atta bryter i försvaret. Inte heller om Pär Hansson gör kanonräddningar. 

De som spelar huvudrollen är tyvärr istället den aktör på banan som ska märkas minst för att vara på topp. Det vill säga domaren.

Och när domaren gör bort sig så kapitalt som den franske pajasen senast så behöver han inte vara orolig. Bakom honom står nämligen en annan pajas (f d storspelaren) Michele Platini och hans lakejer.

När de, som snackar högt om Fair Play inom fotbollen, inte själva förstår innebörden tappar man tron på fotbollen.

Hur det ens är möjligt för UEFA att inte stänga av domaren och upphäva Attas röda kort övergår mitt förstånd. Det spelar faktiskt ingen roll vilka sagor den franske pajasen försökt lura i dem – TV-bilderna var så tydliga att de inte gick att misstolka. Åtminstone inte oavsiktligt. Eftersom idioten till domare gjorde dubbla fel får Atta (bilden)  två matchers avstängning, medan Peter Larsson som domaren tänkt sig att visa ut (?), tror jag åtminstone för det var ju Peter som bröt, bara får en match.  Det är logik på UEFA-nivå. Så pinsamt att jag fortfarande skakar av ilska när jag tänker på det.

Snacka om att skämma ut fotbollen.

 

Trots allt så fortsätter ju turneringen.

Jag skulle älska att åka till Olympia och få uppleva matchen mot Levante på torsdag och jag hoppas att många av er, som har kortare resväg (än mina 110 mil t o r) möter upp och skapar ett tryck så att vem som nu än dömer inser att han bör göra det domare är satta för att göra: skipa rättvisa på planen!

Tyvärr har inte heller de tidigare matcherna i EL gett anledning till några sådana förhoppningar. Domarinsatserna har inte varit på den nivå man kan kräva.

Sedan är det nog också så att svenska lag inte får lika mycket ”gratis” av domarna som tyska och spanska, eller ens holländska. Att domare fjäskar för de stora är beklagligtvis ett välkänt faktum, inte bara internationellt. Vi hör de diskussionerna även här hemma.

Inför slutomgångarna bör dock HIF göra allt som står i lagets makt för att vinna, oavsett vilka domarinsatser vi får se.

Sex poäng i båda matcherna vore en riktigt smaskig avslutning på säsongen. Bättre julklapp kan väl ingen HIF-are tänka sig.

Hur långt det sedan räcker visar sig. Rent teoretiskt och matematiskt skulle HIF kunna ta sig upp och även förbi Levante till andraplatsen men ärligt talat känns det som mindre troligt än att vi får 25 grader varmt på julafton i Helsingborg.

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*