Det blåser i Helsingborg

En i många avseende märklig debatt har blossat upp bland HIF-supportrar. En debatt om lokaltidningens betydelse för HIF och för supportrars intresse för klubben?

Denna debatt har legat och pyrt likt glöden under askan under en längre tid, men fick inte eld förrän under gårdagen då en större HIF-blogg publicerade ett inlägg, med klart kritisk underton riktat till HD och medarbetare där. Varför detta personangrepp och frustration över vad dagbladet skriver och inte skriver blivit så stort, det kan man bara spekulera om. Det finns förmodligen en hel del frustration bland supportrars som måste få utlopp på ett eller annat vis, denna gång är det dagbladet som fick kängan.

***

Internetskribenter och bloggsidor på internet är inte skyddad av lagen om tryckfrihet…

***

Jag kan väl till viss del hålla med i ett avseende. Det skrivs väldigt mycket om Rögle, och de har tillkommit en “hockeyblogg” på dagbladet. Men egentligen?
So what?
Jag inbillar mig att dagbladet arbetar för att få läsare till deras tidning och om det som skrivs inte är intressant för gemene man, ja då får de ju ändra sitt koncept? Men uppenbarligen måste det ju finnas ett stort intresse för hockey i allmänhet och för Rögle i synnerhet, eftersom detta tar så pass stor plats i dagbladets utbud.

Men, visst sjutton skrivs det mycket om fotboll och om HIF i dagbladet! Det finns varenda dag något nytt att förkovra sig i då det gäller HIF.

Om man läser mitt inlägg med kritiska ögon nu, kan man lätt få för sig att jag fått betalt av HD för att skriva positivt om tidningen. Det har jag inte….
Jag försöker se saken lite objektivt och med mindre färgade ögon. Personligen är jag lika intresserad av att läsa om Rögle som jag är av att läsa baksidan på mjölkpaketet, det vill säga ganska likgiltig. Men det får ju inte hindra objektiviteten, eller hur?

***

Internetskribenter och bloggsidor på internet är inte skyddad av lagen om tryckfrihet…

***

Publiken sviker för att HIF sviker! Jag läste den formuleringen någonstans, skrivet av “en sann supporter”. Att visa sitt missnöje mot klubben genom att inte komma ditt och stötta dem när det som mest behövs, är för mig totalt främmande och helt absurt. Alla har vi eller får vi motgångar i olika perioder. Och när man har en motgång, känns det extra skönt att veta att de som står en närmast, alltid finns där och stöttar en…

Då det gäller HIF, vet vi nu att det finns lite drygt 5000 personer i Helsingborg som verkligen bryr sig, stöttar och ställer upp för sin klubb närmast hjärtat, eller…?

***

Fyra omgångar kvar av årets allsvenska. Nu tar vi och skiter i allt groll och grumligheter och bara ger oss den på att stötta våra röd-blåa och ger dem bästa förutsättningar att avsluta säsongen på bästa möjliga vis! Supportrarna är ju kända som den “tolfte spelaren”, då är det upp till oss att se till att HIF inte spelar i numerärt underläge!

2 kommentarer

  1. I EL hade vi bara runt halva den publiksiffran. Skulle vilja säga att där har vi våra absolut mest trogna fans. Men visst, 5000 pers är väl ungefär det antalet årskort som är sålda. Visst är man en hyffsat trogen supporter om man har årskort.

  2. kan bara skriva för mig själv, men som aktiv i en småklubb så vet jag att det var massor av klubbar som hade sina sista seriematcher under söndagen.
    För egen del krockade det och jag var helt enkelt tvungen att för första gången på över 10 år hoppa över en match på Olympia, tyvärr!
    Tror inte jag var ensam………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*