Den negativa trenden är bruten – HIF visar åter plusresultat

Fotboll är ett skådespel... Foto: Johan Lilja

Efter ett par tunga år så verkar HIF äntligen lyckats vända den negativa, ekonomiska, trenden. Allt tyder på att föreningen kommer visa en vinst på dryga miljonen för 2019

Efter ett par ekonomiskt tunga år med röda siffror och minusresultat vände HIF trenden under 2019 då nya ledningen, med Joel Sandborg och Robin Lundgren i spetsen, nu kan visa upp ett plusresultat på drygt 1,1 miljon kronor.

– Det är helt fantastiskt att vi når dem nivåerna. Vi vill ödmjukt tacka alla olika intressenter som varit med på denna resan. Efter två tunga år i Superettan och med en personalstyrka som verkligen fått slita har vi lyft detta tillsammans med styrelse, alla stakeholders och alla andra runt omkring till ett resultat som jag inte tror att varken jag eller Robin [Lundgren, administrativ chef] förväntat oss, säger klubbdirektör Joel Sandborg och fortsätter:

– Vi har arbetat hårt med att betala av samtliga skulder och har idag inga förfallna skulder till någon. Att vi lyckas vända det så pass snabbt visar att vår arbetsmetodik som vi infört för att få kontroll på ekonomin fungerar.

Plusresultatet på 1,1 miljon kronor hade kunnat vara ännu större om inte åtgärder vidtagits under sommarens transferfönster.

– Om vi backar bandet ett år kunde vi nog inte drömma om att vi skulle visa ett så pass bra resultat. Det är hatten av till alla runt omkring Helsingborgs IF och framförallt våra anställda att vi tillsammans lyckats åstadkomma detta på relativt kort tid. Jag tror att det ger en boost in i organisationen som gör att vi kan fortsätta utvecklas i samma riktning, säger HIF:s administrativa chef Robin Lundgren.

Vi vill återigen rikta ett stort tack till alla anställda, styrelsen, partners, investerare, medlemmar, supportrar och alla andra i och runt Helsingborgs IF för att vi tillsammans lyckats vända den fem år långa negativa trenden

Källa: HIF.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*