Den flygande holländaren

Efter tips från Erik Edman så hamnade Wiganspelaren Rachid Bouaouzan plötsligt i Helsingborg. AOH tog ett snack med Rachid som under våren varit utlånad från Wigan Athletic.

Var befinner du dig nu och hur ser dina framtidsplaner ut?
Jag provspelar just nu för FC Sion i den Schweiziska ligan och inom den närmaste framtiden hoppas jag finna en klubb där jag ges möjligheten att få spela en hel säsong.

Du kände ju Erik Edman från hans tid i Wigan. Vilka förväntningar hade du när du anlände till Helsingborg?

Ärligt talat så trodde jag att jag skulle få mer speltid. Det var tuff konkurrens och svårt att slå sig in i laget, speciellt då vi spelade väldigt bra och allt som oftast vann. Dessvärre känns det som om jag bara hann med att visa upp drygt halva min kapacitet, men jag är glad att, under en kort tid, få ha tillhört ett riktigt bra lag. Inom fotbollsyrket träffar man väldigt många människor, men det är sällan man blir riktigt nära vänner. Erik däremot betraktar jag fortfarande som en riktigt nära vän.

Vi var nog flera som på förhand hade trott att du skulle ges mer speltid. Hur summerar du din låneperiod i Helsingborg?

Kort men intensiv. Jag träffade flera trevliga människor under min tid i staden, bla gled jag in på Tågaborgs pizzeria vid ett flertal tillfällen och pratade med ägaren där. Jag vill speciellt framhålla Jesper Jansson som verkligen såg till att allt var välorganiserat och att min vistelse blev så trevlig som möjligt.

I bortamatchen mot Gefle spelade du en avgörande roll i sättet som vi lyckades vända matchen. Var det din bästa match i HIF-tröjan?

Jo, det var det nog. Jag var så sugen på att visa vad jag kunde och så fick jag grymt understöd från alla i laget.

Fick du något kontraktsförslag från HIF och i så fall hur långt ifrån var det ett kontrakt. Samt om du inte erbjöds något, fick du i sådant fall någon förklaring till varför man ej var intresserade?

Jag erbjöds aldrig något kontrakt och jag tror att det berodde på att tränaren hade en startelva som han inte ville ändra på. Något man kan förstå när man vinner alla matcher. Dock tror jag ändå att jag hade kunnat tillföra en del, dels för laget, men även för fansen. Jag vet att det är viktigt att vinna, men jag tror nog att de flesta även uppskattar god underhållning.

Håller du kontakt med klubben, någon av spelarna idag?

Jag pratar med Erik Edman emellanåt, samt några ytterligare trevliga människor som jag lärde känna i staden. 

Hur vill du avsluta denna intervjun?

Jag skulle vilja tacka alla HIF-supportrar för allt stöd jag fått under, och efter, min tid i klubben. 

Kuriosa: FC Sion ligger för närvarande femma i den Schweiziska ligan, drygt fyra poäng efter serieledande FC Basel. I anfallet hos FC Sion spelar även belgaren och svenskbekantingen Emile Mpenza.

Vi tackar Rachid för intervjun och hans tid i Helsingborgs IF, samt önskar honom lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*