Dalkurd…så här långt!

BP och Falkenberg tappade båda poäng i toppstriden. Med andra ord är det upplagt för något av lagen, i tisdagens möte mellan HIF och Dalkurd, att plocka in viktiga poäng i toppstriden.

Att det är seriens tuffaste motstånd, som kommer till Olympia, är det ingen tvekan om. Dalkurd ligger, inför tisdagens möte, en ynka poäng efter serieledande BP och förlustnollan är intakt sedan 12 Juni. Då var Örgryte för svåra men efter den uddamålsförlusten har man noterats för sju segrar på de nio senaste matcherna.

Det är, framförallt, två spelare som sticker ut i motståndarlaget – Richard Yarsuvat och Rawez Lawan. Yarsuvat anlände från Norrby inför säsongen och uppgiften – att leverera mål – har han klarat ypperligt. 25-åringen har hittills noterats för 12 mål dvs mer än en fjärdedel av Dalkurds mål.

Mittfältaren Rawez Lawan är lagets motor med erfarenhet av såväl Allsvenskt spel som proffsspel i Danmark. Det är Lawan som står för assistent. Men viktigast av allt är kanske hjärna bakom Dalkurds framgångar – tränaren Andreas Brännström

Brännström är en modern tränare som tänker utanför boxen. En man som kan sin fotboll och lever för den 24/7. En sann taktiker som vet hur han skall få ut maximalt av sina lag. Med andra ord, i mina ögon, den typen av tränare som HIF borde ha som kravprofil…

När de båda lagen möttes i somras gjorde Dalkurd processen kort med HIF. 5-0 skrevs siffrorna på Domnarvsvallen efter en total klasskillnad. Till HIFs försvar kan nämnas att man fick Anchinioti-Jönsson utvisad i början på andra halvlek men då var hemmalaget redan i ledning.

Vi kan räkna med en tuff drabbning då mycket står på spel för båda lagen. Vid vinst för bortalaget kliver dem upp i serieledning och för HIFs del kan man plocka viktiga poäng i jakten på en topp 3 placering.

Matchen spelas på Olympia med start klockan 19.00. Är du inte på plats så kan du även se den på TV4 Sport.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*