Dags för Rasmus att ta plats på mittfältet?

Ska Rasmus Lindgren få chansen att visa att han är en tänkbar ersättare för långtidsskadade May Mahlangu i kvällens cupmatch mot Härnösand? Det är inte helt omöjligt eftersom Rasmus ingår i den 18-mannatrupp som åker till Norrland.

Nu när Atta, som vikarierat för May, är skadad talar en del för att Roar vågar prova Rasmus.

Räkna dock inte med några större ommöbleringar i startelvan i övrigt. Om HIF visat bättre form så hade kanske HIF-tränaren vågat ta chansen att rotera lite, men nu ligger förmodligen fokus på att få spelet att fungera.

Något av det viktigaste nu är att få nykomlingarna i truppen, Smárason, Khalili och kanske även Boateng att fungera i laget.

Roar har dock mer att fundera över. Hur laget som släppt in minst mål i allsvenskan kan läcka som ett såll mot Mjällby är en gåta? Var det en tillfällighet? Låt oss hoppas det.

Laget som gjort flest mål i allsvenskan har också svajat på sistone. Två av de tre målen mot Mjällby kom ju när matchen i princip var avgjord.

Det är därför också viktigt att få igång Simovic, som letat länge efter formen. Hittills förgäves men kanske han kan sätta något mål mot Härnösand och få tillbaka självförtroendet och känslan?

Alvaro Santos ansluter på lördag och kan alltså få hoppa in mot Gefle. Walid Atta, som stukade foten senast mot Mjällby åker inte med till Härnösand. Det gör däremot David Accam, som visserligen är avstängd mot Gefle men tillgänglig i cupen.

Dagens cupmotståndare för HIF har visat god form i de tre senaste seriematcherna. Efter oavgjort 1-1 mot Skellefteå har det blivit två raka segrar, 2-0 mot Mariehem och 2-1 mot Anundsjö.  I förra cupomgången besegrades IFK Östersund med 1-0.  Trots det och trots den sviktande form HIF visat i allsvenska är givetvis gästerna storfavoriter.

Tråkigt nog för alla röd-blå supportrar blir det ingen TV-sändning av match, som var planerat. Skälet är att cupomgången krockar med kvalspelet till Europaligan och då får inte SVT sända. Däremot blir de tre cupmatcher som avgörs ikväll ett inslag i fotbollskväll kl 22.15. SVT finns på plats i Härnösand för att göra reportage.

Här är HIF:s trupp till cupmatchen:

Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.

Backar: 3. Loret Sadiku, 15. Emil Krafth, 21. Christoffer Andersson, 24. Erlend Hanstveit, 26. Peter Larsson.

Mittfältare: 5. Imad Khalili, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 18. Rasmus Lindgren, 20. Ema Boateng, 23. Daniel Nordmark, 32. Gustav Jarl, 33. David Svensson.

Forwards: 9. Robin Simovic, 11. Arnór Smárason, 25. David Accam.

 

Lokaltidningen Härnösands Allehanda berättar att Helsingborgs sportchef, Jesper Jansson, före matchen kommer att hålla ett föredrag för Ångermanland A-lags tränare och ungdomstränare.

Foto: Bjarki Tordarson
Jesper Jansson
Foto: Bjarki Tordarson

Jesper har som aktiv faktiskt har spelat i Härnösand tidigare, detta i Öster som mötte Älgarna i Svenska Cupen 1993.

 

 

 

 

 

 

 

 

bbl_roland_nordqvist

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*