Dags att börja vinna igen!

Det är lite svårt att avgöra vilket som är mest bekymmersamt inför fortsättningen av allsvenskan. Att HIF tappat fyra poäng mot Djurgården och IFK Göteborg, eller att nyckelspelare som Lantz, Ekstrand och Holgersson åkt på avstängningar?  Det är klart att det hör till spelet att man inte kan få behålla manskapet intakt hela säsongen.  Avstängningar och skador får man räkna med och det är skälet till att man måste ha fullgoda ersättare på varje plats i laget.

Den målsättningen är förstås svår att leva upp till eftersom vissa spelare är viktigare än andra, även om det är helheten som avgör i slutändan. Man ska emellertid inte bortse från de faktum att de som oftast får nöja sig med en plats på bänken och i bästa fall ett inhopp är väldigt angelägna att visa upp sig och därför höjer sig ett eller flera snäpp när de får chansen.

Jag noterade att Conny var lite bekymrad efter Göteborgs-matchen då Joel Ekstrand åkte på en utvisning sedan både ordinarie domaren Martin Strömbergsson och hans assisterande lyckades missa en offside på 10 meter på Bärkroth i situationen innan. Extra märkligt med tanke på att de lyckades se  hur Marcus Sandberg i Göteborgsmålet var ungefär en decimeter utanför straffområdeslinjen när han tog bollen och blev utvisad.

Ibland tycker jag att det är märkligt att spelare som begår misstag blir avstängda – men domare slipper undan. En så grov miss som Ströbergsson gjorde borde ha lett till minst två matchers avstängning. Nu skrattar kanske någon och tycker att resonemanget är märkligt, men om man ska respekt får rättvisan krävs att den fungerar åt båda håll. Och ibland gör den det. Det är naturligtvis ingen tillfällighet att den svenske VM-turisten Martin Hansson fick nöja sig med att hålla upp en skylt under sin av FIFA betalda semester i Sydafrika.

För att återgå till Göteborgsmatchen blev jag för första gången lite besviken på Conny. Jag hade hoppats att han, åtminstone efter IFK:s utvisning skulle våga följa mitt råd och satsa på Gerndt och Sundin som anfallare med Rasmus som framspelare.  Jag fick känslan av att Jesper Jansson var inne på samma linje redan i halvtid, när han gästade Canal+ studio och det var innan utvisningen.

Mot Trelleborg gäller naturligtvis full fart framåt eftersom det nu är dags att återfinna den vinnande trenden. Full pott i alla matcher fram tills derbyt är nog en förutsättningar för att inte malmöborna ska bli för kaxiga.

Jag ser att Mattias Larsson i Kvällsposten/Expressen hävdar att ”Nu kontrollerar Malmö allsvenskan”. Det kan väl han och övriga malmöbor få fortsätta att drömma om!

Om de missat något så är det faktiskt fortfarande HIF som leder. Och håller man försprånget på en poäng tills serien är slutspelad så är jag nöjd. Det behövs inte fler!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*