Dagen D är här!

Då var den äntligen här! Dagen man har väntat på sedan den 4 november förra året – Allsvenskan startar igång igen!

Det har varit en lång vinter, åtminstone där jag har fäst mina bopålar. Snön kom i november och har legat kvar sedan dess. I dagsläget ligger det fortfarande drygt 3 decimeter på sina ställen där solens varma strålar inte nått fram för att smälta bort det vita eländet.

ymer2HIF inleder som sagt “Jakten på Lennart” idag och premiärmotståndare är Djurgårdens IF. Två gånger tidigare har HIF stött på Djurgården i en premiär. Bägge gånger har det slutat med en HIF-förlust och 0-2 (1967 och 1968). Någon upprepning på det idag, tror jag knappast på. HIF är mycket mer stabila idag än just 1968. (Året då HIF trillade ur allsvenskan och inledde “ökenvandringen”.

När HIF och Djurgården möttes på Olympia ifjol blev det oavgjort 1-1. Stockholmarna har förstärkt laget med ett par nya spelare inför årets säsong och HIF:s tränare har bra kännedom om premiärmotståndarna.

Vi har ganska bra koll. Det är ett bra lag. Magnus Pehrsson håller på att bygga ett nytt lag. Djurgården har individuellt skickliga spelare som Erton Fejzullahu. Jag tycker att det ser intressant ut. Jag förstår att Magnus är inne i en process att bygga ett nytt lag och det är klart att de kanske inte är färdiga ännu. Men det är ett riktigt bra lag, säger Roar Hansen.

Tränarstaben förfogar över en nästintill hel spelartrupp. Endast ynglingarna Emil Krafth och Jere Uronen är indisponibla.

Vi ska ut och visa energi. Trots allt – premiär är premiär – man får vara beredd på att vinna fotbollsmatcher på olika sätt. Det är klart att vi vill vinna med en fin fotboll, men krävs det att vi krigar och jobba ner dem så får vi vara beredda på det. Det är tidigt på säsongen, även om vi har en tanke om hur vi vill spela, som är en process i framtiden, så är det precis som mot Gefle att det inte klickar hela tiden spelmässigt. Men då visade vi karaktär och jobbade till oss segern. Det får vi vara beredda att göra imorgon också, avslutar Roar.

Intresset för den allsvenska premiären är stor. Redan nu har över 10 000 bestämt sig för se dagens match på Olympia. Att tippa en publiksiffra är alltid svårt, men jag säger 11.762.

Vi på AOH kommer tippa alla matcherna i samtliga omgångar. Dagens match mellan HIF-Djurgården kommer sluta 2-1 till HIF enligt mig. Vad tror du?

18-mannatruppen:

Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.
Backar: 3. Loret Sadiku, 4. Waild Atta, 16. Joseph Baffo, 21. Christoffer Andersson, 24. Erlend Hanstveit, 26. Peter Larsson.
Mittfältare: 6. May Mahlangu, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 13. Rachid Bouaouzan, 18. Rasmus Lindgren, 20. Alejandro Bedoya, 23. Daniel Nordmark.
Anfallare: 9. Robin Simovic, 10. Álvaro Santos, 25. David Accam.

Indisponibla:
15. Emil Krafth
28. Jere Uronen

bbl_fredrik_ymer

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*