Conny Karlsson ny tränare!

Då var det klart. En längre tids spekulationer fick ett slut runt halv tolv i förmiddags.
Conny Karlsson (senast från Assyriska) är den tränaren som ska föra HIF framåt de närmaste åren!

Conny Karlsson, 56 år gammal, har tränat en del “mindre” lag under sin tränarkarriär. Och rent spontant tycker jag att det är ett lagom upphetsande val. Det positiva i det hela är att vi (HIF) kommer inte ha pressen på oss att prestera. Vi kommer ut som en underdog till nästa säsong, och det tror jag med bestämdhet att det passar HIF mycket bra.
Jag skulle säkert kunna hitta något negativt, men det passar mig inte att såga någon utan att veta vad denna kan och har kapacitet till.
Oavsett Conny’s tidigare “meriter”, kommer han till ett helt nytt och oprövat HIF, där han har möjlighet att forma och bygga upp från eget huvud. Klarar han det? Vi har inte facit idag, vi får utvärdera om ett par år.

***

För mig påminner Conny Karlsson rätt mycket om Reine Almqvist? Det kan vara dialekten, jag vet inte…

***

Äntligen kan nu HIF börja forma truppen, starta om räkneverket (AH – After Henke), och långsamt, stabilt bygga upp laget så att det kan fullfölja de visioner klubben har, att vara ett topplag i Allsvenskan och spela i europa-cuperna VARJE år.

***

Jag var nästan bergsäker på att det skulle bli Hasse Eklund. Vad fel man hade… Men jag tror inte det var många som tippade Conny Karlsson heller?

***

111 dagar kvar!

10 kommentarer

 1. Kan säkert bli bra, men det känns ändå som om man, åtminstone tillfälligt, sänker ambitionsnivån. Innebär detta med manager och klubbdirektör att styrelsen blir mindre operativ, att Sten-Inges roll rentav tonas ner?

 2. Jag tror iof inte att ambitionsnivån sänks, jag är övertygad om att hade HIF knutit till sig en mer “namnkunning” tränare, hade kraven på klubben höjts. Och med det spelarmaterial som tränaren förfogar över (idag), skulle de bli en ohållbar situation…

 3. Efter många om och men är jag ändock försiktigt positiv. Conny Karlsson känns som allt annat än en mysfarbror. En sur jävla gubbe som både ser ut som Farmen-Qristina och besitter samma humör… och ärligt talat tror jag att det är EXAKT vad som behövs i dagens HIF.

  Jag tror att vi kan ha gjort en mycket bra värvning, förvisso har han bara varit i skitklubbar innan – men där har han gjort bra resultat. Nu får han chansen i en storklubb, hoppas verkligen han tar den. Kan bli vår Sir Alex.

 4. Jag får många dåliga vibbar. Det jag hört och sett är att Conny förespråkar en väldigt defensiv och gammelmodig fotboll. Han säger annorlunda i den senaste intervjun men intervjuer med spelare han haft så säger dom att han är defensiv tränare. Om detta stämmer så har jag väldigt svårt att tro att våra HIF spelare kommer vara inspirerande under hans ledning.

 5. Att säga att han förespråkar defensiv fotboll är jag väl inte riktigt överens om. Assyriska spelade allt annat än defensivt under förra säsongen med CK som tränare?

 6. Det som är oroande är att man sedan länge vetat att Bosse slutar efter säsongen. Man känner då av marknaden, får nej av såväl Åge som Roland (enligt uppgift). Då kontaktar man Conny som gladeligen accepterar. Luktar mycket panikvärvning och inte speciellt genomtänkt.

 7. Poäng från Robbie.
  Jag är väldigt nyfiken på att se deras “lista”.
  Vilka kriterier som de gick efter osv etc…

  Men jag är trots allt försiktigt positiv (vi har inget annat val heller) och tror (hoppas) att CK har den kapaciteten som krävs.

 8. Dock verkar han väldigt glad över jobbet och väldigt motiverad. Det är mycket bättre än en omotiverad Åge. Jag tror att Conny kan bli en nytändning. Alla som under Bosses ledning gick lite på halvfart kommer få jobba skiten ur sig med Conny som tränare vilket jag tror är klockrent. In med 3-4 nya spelare och vi är redo för nästa säsong.

 9. Tror en hel del från sådana listor och vem som tacka nej är bullshit. Man får en fråga om man är intresserad, men den går till flera. Då kan man hävda att man tackat nej om man vill synas i pressen…

  En fördel med COnny är kanske att han har koll på bra och billigare värvningar från superettan?

  Tycker den nya organisationen känns spännande där Conny + kompisar får en budget. Istället för att tröska förvärv i styrelsen hela tiden.

  Det här blir nog bra om några år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*