Conny – dagen efter: – Skrämmande likt

Hej och grattis till ännu en seger!

– Tack ska du ha. Det var skrämmande likt matchen i Stockholm En jämn första halvlek och sedan är vi rätt överlägsna i andra. Vad det beror på vet jag inte.

Kan det vara så att Jonson har stor betydelse för Djurgården (blev utbytt i 60:e i Stockholm och 45:e i går)? Eller är det en för enkel förklaring?

– Nej det kan verkligen stämma. Det var likadant när vi kvalade med Assyriska. Han spelade inte första matchen och då vann vi enkelt. Veckan efter så varf han med och Djurgården blev ett helt annat lag. Han är lite av deras hjärta och lungor.

– Men de orkar inte riktigt med i matchen heller, likadant var det i Stockholm. De tar slut helt enkelt.

De hade ett par lägen i första..

– Ja Jonson kommer ju till ett nickavslut och sedan har de ett friläge där Pär gör en bra räddning. Sedan har de ett par lägen även i slutet av andra där vi slarvar lite.

Det är svårt att inte be om en kommentar om May…

– Han har varit lika bra hela året. Sliter och ligger i och nu på sistone har han fått ut väldigt mycket av det också och dominerar i slutet av matcherna när han kört slut på de andra i motståndarlaget.

– Vi valde ju att köra med samma startelva som senast. Mycket för att vi om det skulle bli problem att vi skulle ha spelare som skulle kunna göra skillnaden.

Ja, det är bara att lyfta på hatten för bytet i paus.

– Det blev lyckat, men sånt vet man ju inte förrän i efterhand.

Det är det som är så skönt att vara supporter. Man kan ta alla beslut i efterhand..

– Haha, ja så är det ju.

– Men jag måste lyfta fram spelarna som är precis utanför startelvan. De jobbar på riktigt bra och är redo för att hoppa in och göra skillnad. Där vill jag verkligen ge en eloge till spelarna.

Vi på läktarna har en tendens att titta bara på vad spelarna gör med fötterna och många kritiserar Lindström och att han spelar match efter match.

– Det där förstår jag inte riktigt. Fotbollen är mer än att slå inlägg. Matte gör ett väldigt bra jobb för oss. Han fungerar bra i laget och gör ett viktigt jobb även om kanske inläggsbiten inte varit så bra just i år.

– Det är lite så att en del måste bära in pianot för att andra ska kunna spela på det.

Marcus Nilsson lämnar ju. När lämnar han, det finns olika uppgifter om det?

– Vi har varit helt klara med detta och jag begriper inte hur man kan missuppfatta det. Kontraktet med Utrecht gäller från den 1 augusti och något annat är inte aktuellt just nu i alla fall.

Ersättare, hur blir det med det?

– Vi har tre fullgoda spelare som kan spela mittback och har gjort det i år också.

Då tolkar jag det som att Holgersson är aktuell och att Hannu inte räknas in?

– Hannu är inte i träning än och han har mycket tid att ta igen innan han ens kan bli aktuell för spel. Holgersson har gjort det bra när han spelat mittback så där är jag inte orolig det minsta.

Några andra skador utöver Hannu?

– Nja, lite skavanker har vi ju sedan i går men inga allvarliga saker inför Kalmarmatchen. Än. Det kan ju hända en del fram tills matchstart.

Rachid fanns inte ens med i truppen, till mångas förvåning..

– Det är inte så konstigt egentligen. Vi hade spelare som var helt friska på bänken och inställningen är att en spelare på bänken ska klara 90 minuter. Så ‘r inte fallet med Rachid just nu. Samtidigt var han sjuk idag men förhoppningsvis är han igång så han kan slåss om en trupplats till på måndag.

– Samtidigt måste man tänka framåt också. Vi har ett tätt matchschema och att ha med en spelare som inte är helt igång kanske skulle straffa sig rejält senare…

Då tackar jag för idag och vi hörs, om inget annat, nästa tisdag igen.

– Det gör vi.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*