Conny- dagen efter: – Pär gör väldigt viktiga räddningar

Ännu en seger för våra hjältar. 3.0 på hemmaplan mot Mjällby känns betryggande och enkelt. Här följer lite tankar från Conny.

Grattis till segern, för omväxlings skull!

Haha, ja för omväxlings skull. Nä, men tack ska du ha. Det var inte precis en sådan match som man förväntade sig skulle sluta 3-0. Inte med tanke på hur det såg ut men vi var fruktansvärt effektiva medan Mjällby inte riktigt får till det.

– Det är oerhört viktigt att få första målet. Inte minst mot Mjällby. De har en tendens att falla samman vid underläge. Spelarna håller sig inte till den uppgjorda planen och laget blir långt. Tacksamma att kontra på men samtidigt så kan de få omställningslägen på spelare som dröjer sig kvar.

– Pär gör väldigt viktiga räddningar och det är kul att Sörum får den start han får. Ett mål och två assist är bra och han var bra också igår.

– Erland Hanstveit gör det också bra, även om vi är lite darriga i backlinjen. Men det är inte så konstigt, vi har knappt spelat två matcher i rad med exakt samma uppställning.

Jag roade mig med att ta ut en elva, den elva som jag tyckte skulle vara vår bästa just då. Igår var bara tre spelare med på sina ordinarie positioner och en (Hogge) med men som mittback i stället för ytterback.

Ja det har väl varit lite omsättning på spelare kombinerat med skador får man väl säga. Vi har använt några spelare i backlinjen också under säsongen. Tror det är nio stycken olika spelare, där fyra (Wahlen, Stoffe, Hogge och Baffo) spelat på olika positioner. Därför lär vi inte göra några ändringar till matchen på onsdag. Kanske Edman kan spela men nu har han fått känningar tre gånger och risken är att den fjärde kan bli långvarig frånvaro och det vill vi nog inte riskera.

Du nämnde Pär.

Ja där kan man undra hur många räddningar han gjort som varit direkta poängräddningar. Kalmar hemma, Häcken borta, Göteborg borta och hemma.. I stort sett varje match har han gjort räddningar som man inte kan kräva att en målvakt ska göra.

Sörum gjorde ju en bra debut. Hur hittade ni honom?

Det var Reine som hade koll där. Han gjorde ju massor med mål när hans lag gick upp i högsta ligan i Norge och väl där gjorde han 13 mål första säsongen och var väl uppe i närmare 10 denna säsong. Dessutom verkar han och Sundin fungera väldigt bra tillsammans. Det ser ut som om de inte gjort annat än att ha spelat ihop. Men det är naturligtvis för tidigt att dra några sådana slutsatser än.

Hanstveit då, man såg honom inte så några misstag var det väl inte?

Det var väl en rensning i början, annars såg det mycket stabilt ut. Han spelade mittback i Belgien och hade kanske lite svårt med anfallsspelet. Men han är en klok spelare som såg till att defensiven sitter först. Det andra kommer säkerligen senare.

Mittbacksproblemen känns “allvarligast”.

Ja det har varit tungt efter Peter Larsson. Det är svårt att ersätta en sådan spelare. Nu blev vi tvingade att slänga in Hannu lite tidigt från start pga andra skador och han hade ingen rolig resa på Rambergsvallen de första 30. Samma sak hände väl Baffo de första 30 igår men efter ett tag så stabiliserades det i de båda matcherna. Därför vill vi inte ändra än en gång på den positionen utan ge dem en chans att spela tillsammans.

Med fem matcher kvar och åtta poäng upp på AIK (med en match mer) och tio på Elfsborg skulle jag vilja säga grattis till guldet men…

Jo det är det många som vill men vi jobbar och tar en match i taget och inget är klart förrän det är klart.  Om det blir klart.

Låter som en mycket sund inställning. Slutligen, hur är det med Stoffe?

Han tränar i morgon och så får vi se om han klarar av det. Men det vet vi ju inte förrän i morgon!

Ok, tackar för pratstunden och vi hörs igen på torsdag!

Det gör vi.

 

1 kommentar

  1. Stressa inte med Stoffe för med både nye islänningen & Skeljvik har vi alternativ på kanten och likadant med Edman för ska han spela mer denna säsong känns det som man “kastat bort” ett byte redan efter säg 15-20 minuter för längre än så har han inte hållt de senaste försöken så kör vidare på Erland & samma backlinje, möjligen Chrisse in som högerback när han är redo men annars viktig & få kontinuitet där oxå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*