Conny – dagen efter: – Överraskande att försvarsspelet var sämre

Grattis till segern i går!

– Tack ska du ha, ja det gick ju bra.

Vad tyckte du om matchen?

– Tyckte det var relativt jämnt fram tills vi gör 2-0.

Fast ni hade ju ett bollinnehav första timmen på 60-40?

– Det var såpass ändå? Vi tyckte nog att Gefle var riktigt bra med i matchen tills vi gör 2-0.

Ett snabbt mål är oftast nyckeln mot lag som backar hem, men det kändes ändå lite konstigt igår?

– Förstår vad du menar. Det är väl så Gefle spelar. Gefle spelar som…. Gefle. Trots underläge så har de kvar sitt tålamod och blir svårspelade. Dessutom hade vi problem i försvaret i första. Det var lite överraskande men de kom runt lite väl ofta. Lantto gjorde det bra på sin kant. Ändå lite konstigt att de inte lyfter fram tidigare.

Ja, inte förrän vid 2-0 blir det svängdörrar i deras försvar..

– Precis och då är de ju i ett läge där de bara måste lyfta fram. Påminner rätt mycket om vår match mot Häcken. När vi tappade tålamodet och ville fram i den matchen sårade Häcken oss. Men att de lyfter fram betyder ju att vi får öppna ytor och efter 2-0 gör vi oss mer än förtjänta av 3-0-segern.

Man kan inte undvika att tala om Simon Thern..

– Haha, nä han gjorde ett lysande inhopp. Det är kul när de här yngre spelarna kliver in och tar för sig. Han gör ju ett fantastiskt mål men hans passningsspel borde fått krönas med en assist.

Han har två riktiga smörpass, det ena är väl egentligen bara Henke och Rasmus som varit i närheten av sedan Linos tid.

– Du har bättre koll på HIF:are från förr, men det var en lysande passning. Synd att inte Ramadan får träff på bollen bara.

När vi nu nämnt Simon så måste vi också nämna Rachid..

– Han var riktigt riktigt bra igår. Men strax innan bytet tar han lite slut och tappar disciplinen i defensiven, men han tillför ytterligare en dimension, helt klart.

Nu är det snart cupmatch. Hur ställer ni upp laget?

– Det bestämmer vi först i morgon efter träningen. Det kan bli så att vi vilar en del spelare som kanske behöver det, men vi spelar alltid med bästa tillgängliga lag.

(Efter intervjun har det kommit fram en laguppställning för U-21 där bland andra Simon Thern saknas, det kanske är en liten vink om en startplats).

– Måste tillägga att Gashi och May gjorde sin bästa match tillsammans så här långt. De kuggar i varann och båda kommer till bra avslut. Något som kanske saknats lite tidigare. Fast det kan ju å andra sidan bero på att vi mött lag med tre centrala mittfältare också.

Hur ser det ut på skadefronten?

– Edman och Baffo är igång. De löpte på träningen idag och det såg bra ut. Hannu vet vi inte när han kommer tillbaka.

Kommer vi att få se honom på plan igen? Menar, det har tagit 1 år..

– Det kan vi inte svara på. Det är slitsamt för honom och han har problem med yrsel när han har tränat så vi går mycket försiktigt fram.

Är det en effekt av hans 40 minuters spel med hjärnskakningen?

– Nja, det är också svårt att svara på. Han har fått några smällar när han varit på gång igen och med hjärnskakningsproblematik kanske det inte behövs så mycket för att det ska öka på problemen. Men du Leif, nu ska jag in och sätta mig i skolbänken igen.

Då får du snacka ner Henke så det blir vinst på torsdag.

– Jag ska försöka..

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*