Conny – dagen efter: – Fick det dit vi ville

HIF har som bekant spelat i kvalomgång 3 till Europa League. I torsdags var det dags för returmöte mot Bnei Yehuda från Tel Aviv. Efter 0-1 i halvtid (efter första matchen) blev det avancemang till Play Off efter en stabil 3-0-seger. I Play Off fick vi Standard Liege från Belgien. En klubb med stolta anor. Vad tyckte då Conny om matchen och lottningen?

Gratulerar till avancemanget!

Tack ska du ha. Skönt att vi lyckades klara av det. Det kändes på förhand som att vi hade en bra chans.

En fin start på matchen.

Det får man hålla med om. Vi fick det dit vi ville och fick utdelning precis som vårt önskemål var. Spelarna visade stort tålamod och vi tog vara på våra möjligheter.

Bnei Yehuda var inte något dåligt lag men de kom ingen vart ändå.

Nej, de hade väl en femminuters sekvens i första där Pär som vanligt gjorde viktiga räddningar. Annars hade vi full koll på dem.

– Tycker vi gör en mycket stabil insats och vinner fullt rättvist.

Sedan var det skönt att Matte fick utdelning. Inte minst eftersom vi tjatat på honom att han måste komma mer in i straffområdet. Men att det skulle få utdelning redan första gången han tog sig in där var överraskande.

Två nickmål från honom.. Kan inte minnas att han ens nickat in ett tidigare i sin HIF-karriär.

– Det har nog inte hört till hans starkaste sida och två nickmål undrar jag om han någonsin gjort, hehe.

– Men Matte fick vila i samband med sin skada och har kommit tillbaka stort och uppvisar en stigande formkurva.

Baffo gjorde det bra, igen.

Han har haft rätt inställning hela tiden. Gett allt på träningarna och verkligen visat att han är beredd att ta chansen när den ges.

Bnei verkade var lite irriterade i matchen.

Nja, frustrerade är nog mer rätt ord i sammanhanget. Skönt att de inte tappade humöret efter 2-0-målet. Det är lätt hänt att det blir onödiga efterslängar när avancemanget rinner iväg.

– Men som sagt, de är inget dåligt lag. Duktiga med boll och livsfarliga med sitt insticksspel.  Men idag var vi bättre helt enkelt.

Lottningen för framtiden då? Standard Liége står för motståndet.

En bra klubb med stolta anor. En av Belgiens bästa klubbar som så sent som 2009 vann sitt senaste mästerskap och jag tror de blev tvåa förra året.

– Men vi kunde, i alla fall på pappret, fått svårare motstånd. Schalke 04 och Braga (finalist i EL 2011) hade varit tyngre lottning. Men så här långt in i turneringen så finns det inga “bra” lottningar.

Inför söndagens match mot Syrianska, finns det några skador som oroar?

Alla spelare har väl småskavanker så här långt in i serien men vi har ju Rachid och Eiswohld. Rachid är ännu inte med och fotbollstränar och Eiswohld kör enbart löpning för tillfället.

– Måste tillägga att det är bra att börja borta. Vi har haft tur med detta. Att EL kommer när vi har som minst resor (undantaget morgondagens match mot Syrianska) är bra.

Nu har vi Syrianska den 7, Trelleborg den 14, Standard den 18. Alla tre borta, för att sedan ha HBK 21, Standard igen den 25 och avslutningsvis ÖSK den 28.

Då kan jag bara önska lycka till mot Syrianska på söndag så hörs vi igen på måndag!

Det gör vi.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*