Conny – dagen efter: – Det kan hända saker även under semestern

I och med dagens seger på Olympia är HIF fortsatt i ensam ledning i allsvenskan. Och tack vare våra vänner i Malmö är försprånget till Elfsborg nu hela sex poäng. Nästa match för HIF är den nionde september borta mot BK Häcken. Med tolv dagar tills dess passar spelartruppen på att hålla ledigt måndag-torsdag under kommande vecka.

Vet du resultatet i Malmömatchen, säger Conny direkt när vi ringer upp.

2-1 och vi gratulerar till segern i dagens match, samt till utökad ledning i den allsvenska tabellen.

Tack för det och visst är resultatet bra för vår del, men vi måste vara förberedda på en tuff avslutning och ett race som kommer att vara hela vägen in i mål.

Vad är dina intryck annars om dagens match på Olympia?

– Jag tycker att det syntes att vissa spelare var trötta och slitna. För även om viljan var god, gav det upphov till en hel del tekniskt slarv.

– Vi var lite oroliga i paus att vi inte skulle orka höja oss i kvalitet, men det blev betydligt bättre i andra och killarna skall ha all eloge. Det är starkt gjort.

Med Joseph Baffo skadad och Peter Larsson åter i Köpenhamn fick vi idag se ytterligare en ny mittbackskonstellation. (Marcus Holgersson och Hannu Patronen) Hur skötte de sig idag?

– Båda har ju vikarierat på mittbacksplatsen tidigare, även om de ej har startat ihop i år. Att då utan någon större förberedelse kunna gå ut och göra det så bra, är direkt lysande.

– Det är två kloka spelare som har en förmåga att väldigt snabbt anpassa sig till de krav som ställs.

Edman då, utbytt i första halvlek idag – precis som i bortamatchen mot Standard Liegé?

– Han fick en känning i baksidan av låret, så det var inte mycket att göra. Erik är så pass erfaren att han vet att det inte är värt att chansa på spel när något känns fel.

– Det är nog lite värre än vi först befarade. Dessutom verkar det finnas en hel del likheter med hans tidigare skadeproblem.

Då är det kanske inte helt fel att det är tolv dagar till nästa match?

Nej, det kommer onekligen lägligt. Spelartruppen har ledigt måndag till och med torsdag, sen tränar vi som vanligt igen på fredag.

– Själv passar jag på att åka bort ett par dagar.

Med tränaren bortrest och ett transferfönster som stänger på onsdag – då låter det inte direkt upplagt för några förändringar i truppen, såvida det inte är en sådan resa du skall iväg på?

– Nej, det är det inte, men det kan hända saker även under semestern. Vi är ju alltid tillgängliga per telefon.

Bra, då ringer jag och stör dig under semestern när jag hör något?

– Haha, ring Jesper istället för då är det hans förtjänst.

Det lovar jag – ha en skön ledighet.

– Tack.. det skall jag.

Vi stämmer av ett par ord med Jesper Jansson (som ovanligt nog ser en match när vi ringer) Något avslöjande av vilken match som bevakas får vi ej, men där tycks inte ha varit någon intressant ur ett värvningsperspektiv. En hög kvalité på ett eventuellt nyförvärv är prio ett – likväl poängteras det att man fortfarande jobbar från klubbens sida på att stärka truppen före midnatt på onsdag, när transferfönstret stänger. 

AOH: Har en rätt hyfsad kille här annars i den matchen jag tittar på – Rooney heter han.

JJ: haha, är du säker på att han skulle motsvara den kvalitén vi kräver?

1 kommentar

  1. Och som tur var tid även för Rachid att bli frisk men med tanke på Edmans ökade skadebenägenhet och hur det avslöjades i EL-kvalet hur otroligt seg han är i löpduellerna är det tur att vi fått in en ny vänsterfotad kille i laget (nye norrmannen) för känns mer & mer som 3,5 år var i längsta laget vad gäller Edmans kontrakt – skulle nog varit i samma stil som det Santos fick (kortare tid samt prestationsbaserat)…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*