Conny – dagen efter

När vi når Conny för årets första Conny – dagen efter har han precis nått b-lagsmatchen mellan HIF och Öster. Att Conny är en friskus förstår vi av att han gått till matchen. Därför var han också helt slutkörd när vi började vårt samtal. Nåja, han gick hemifrån till Munkas IP så han var nog inte helt slut trots allt.

Gratulerar till vinsten!

– Ja även i år verkar detta bli en trevlig tradition. (För er läsare kan jag berätta att vi hade ett samtal även efter Supercupsmatchen som dock avbröts av “seriös” media).

Stabilt bakåt men svårt framåt?

– Ja så kan man väl sammanfatta det. Vi hade full koll på matchen i första men vad som händer i andra vet jag inte riktigt. Kanske är det Mjällby som ändrar så att de får ett större tryck eller så är det vi som blir lite försiktigare. Kan ju vara en kombination också.

Ja anfallsmässigt var målchanserna lätta att räkna. Fem, med målet inräknat.

– Jo, vi kom väl inte till i omställningarna riktigt som vi ville. Samtidigt valde vi att spela Gerndt lite mer tillbakadragen för att störa deras innermittfält som är riktigt bra. Och det räckte ju med en gång. Annars var väl Sundin rätt nära att göra ett mål till. En fantastisk räddning av Asper som lyckas få fingrarna på bollen vid Sundins fantastiska avslut. Vi fick alldeles för korta anfall i andra halvlek och dessutom fick vi inte det djupledsspel som vi hoppades på.

Sundin överraskar mig. Har sett en helt annan sida från honom tidigare men du verkar ha fått honom på rätt tankar.

– Jag hade inga problem med Sundin förra gången jag tränade honom heller. Men han, precis som många andra spelare, behöver kontinuitet och nu har han både tränat och spelat i samma position i över ett år. Klart det ger honom självförtroende.

Bergholtz, en gåta för mig och andra att han varit ordinarie hela försäsongen och nu inte ens ersättare när Rachid byts ut.

– Marcus är i en liten formsvacka för tillfället och därför valde vi Rachid från start. Att Johan (Eiswohld) kommer in i stället beror helt och hållet på att han är i bättre form och att han kanske är lite bättre i det defensiva spelet. Vi ville säkra upp defensivt så därav bytet.

Mjällby fick ett par chanser till slut men där stod Pär i vägen.

– Ja Pär fortsätter att leverera. Han gör en fantastisk match.

Hur ser det ut framåt Elfsborg?

– Vi har inga skador i nuläget som oroar. Pär fick en smäll av Stoffe under matchen men det är det ingen fara med. Men du nu börjar b-lagsmatchen, är det okej om vi slutar här?

Ja det är det självklart. Vi hörs igen på måndag!

2 kommentarer

  1. Men det var ju inte Rachid som bytte med Eiswohld. Rachid bytte med Holger. Eiswohld bytte med Rasmus. Jaja, jag får väl ge mig i den här frågan. Det viktigaste var tre poäng…

  2. Saknar det viktiga ordet “rörelse” i Connys matchanalys om nu inte hans fras “kom väl inte till i omställningarna” gäller som en ursäkt – bättre rörelse så tror jag inte det ska behöva bli lika rafflande mot Elfsborg och så lossnar det säkert för både Gerndt & Rasmus – ska bli skoj att se om Elfsborg spelar mer “grisigt” på bortaplan som Haglund snackat om eller ifall det blir en lika svängande match som det brukar bli…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*