Conny dagen efter

Conny är inte direkt känd för att ändra om i laget men när vi når honom i dag står han ändå och rör om i grytan. Dock var det vid grytorna i köket och inte kring HIF..

Gratulerar till de båda vinsterna!

– Tack ska du ha. Ja de satt fint.

Vi börjar med torsdagens cupmatch.

– Det var en stabil insats i en match som levde fram tills vi gör 1-0, sedan viker Mjällby ner sig. Deras lag är verkligen ett humörlag.

Sedan har de gjort en fantastisk säsong så här långt. Hoppas de kan krydda den med en poäng eller tre på söndag.

För vår egen del ska det bli kul med cupfinal på Söderstadion. Tre matcher med bra med folk på läktarna. Precis så som man vill ha det och det hade väl inte varit så kul att ha dubbelmöte med Kalmar.

Till gårdagens match då. Första halvlek var ju fantastiskt bra.

– Mycket tack vare Halmstads sätt att spela. Samtidigt som vi de senaste matcherna inte minst blivit väldigt bollspelande. Samtidigt kommer vi rätt i vårt presspel och gör det svårt för våra motståndare.

Läste att Holgersson är borta resten av säsongen. Synd, inte minst efter hans fantastiska insatser som mittback i dessa senaste matcher.

– Holgersson har gjort det bra hela säsongen så det är lite synd, inte minst för honom, att missa dessa två riktigt roliga tillställningar som Kalmar och Hammarby ser ut att kunna bli.

Samtidigt har vi haft ett träningspass idag med Liverstam, Hannu och Joel. Hannu är inte i matchform än och han hade det lite tungt igår.  Joel såg ok ut men vi vågar inte dra några slutsatser än. Det kan komma bakslag men det ser ändå ganska ljust ut.

I U21 spelar Wahlstedt mittback idag. Någon baktanke med det?

– Vi har inte för avsikt att spela Wahlen där på söndag men det är bra att ha ytterligare alternativ om det skulle visa sig att vi måste avstå från våra ordinarie mittbackar.

Vi talade lite om Holgersson. Har han någon svaghet är det väl hans spel med boll. Sedan Stoffe kom ner på högerbacken har vårt anfallsspel fått ytterligare en dimension, eller?

– Jo det kan kanske stämma men det beror mycket på våra yttermittfältare (Rasmus och Rachid) som med sin bolltrygghet ger både Edman och Stoffe de offensiva möjligheterna. Att vi sedan tappar lite defensiv är väl något man får acceptera.

Du nu måste jag nog ta hand om maten här..

Okej, något du avslutningsvis vill tillägga?

– Jag hoppas på ett fullsatt Olympia med publik som stöttar oss hela vägen!

När det gäller själva matchen så är det viktigt att förstå att detta är en match som vilken som helst i den långa serie vi nu nästan avverkat!

 

 

1 kommentar

  1. Conny ska nog inte röra om mer i grytan nu när laget han tagit ut de senaste 3 matcherna fungerat superduper – men nu lär det bli ändringar då Holgersson åkte på sin skada och så Joel, Hannu & Liverstam i halvdant tillstånd gör att man undrar vad “mästerkocken” ska krydda laget med på denna position…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*