Conny – dagen efter

Vi når Conny dagen efter att han gjort ännu ett pass i den nödvändiga utbildningen han måste genomgå för att få vara tränare i allsvenskan. Nu har han nog lärt sig så mycket att han är kvalificerad för att träna Eskilminne i division III…

Grattis till segern!

– Tack ska du ha. Den satt hårt inne.

Ja AIK var bra i måndags.

– De överraskade lite med att sätta hög press och vi kunde inte riktigt hålla i bollen på mittfältet och de fick omställningar på oss.

Vi blev bättre i andra när Rachid kom in och kunde hålla i bollen och ge övriga i laget lite mer tid.

Du sa något om att ni hade tur.

– Ja det blev lite slarvigt där. Det är lite oförskämt mot Pär som åter gör en fantastisk match. Han gör fler kvalificerade räddningar så det vore mer rätt att säga att vi hade tur som har Pär.

Det har under hela säsongen, framför allt i Aftonbladet men även i andra medier, talats om hur beroende vi varit av Henke sedan Lantz och nu senast Gerndt. Vi hade ingen som kunde slå frisparkar nu när han var avstängd..

– Ja det är lustigt det där. Vi gjorde väl mål direkt på frispark i våras också? Matte mot AIK, Stoffe ett par gånger och även på direkt retur efter frispark vid något tillfälle. Vi har många bra skyttar och Stoffes mål i måndags var fantastiskt fint. Dessutom var det bra att både Sudden och Rasmus fick göra mål.

Sundin, ja. Att kunna leverera så som han gör i denna match efter att varit petad från startelvan, det imponerar. Och att han ger en mycket ödmjuk bild av sig själv är också bra.

– Jag tror att Sudden mått bra av att få en position till skillnad för hur han haft det tidigare. Det har gett honom stabilitet och därför kan han också leverera som han gör. Som det är nu vet vi vad vi får ut av Sudden så fort han kommer in på plan. Första målet är ju en prestation men frågan är ändå om inte förspelet till tvåan är en ännu större prestation. Rasmus tajmade löpning fulländar ju det hela.

I övrigt om matchen då?

– Ja det är inte bra i passningsspelet. AIK var som sagt aggressiva, vi blir bättre i andra men AIK skapar ändå lite vassare chanser. Edman verkar vara på gång igen. Han behövde nog vilan som avstängningen gav honom. Det var lite av vårEdman i måndags.

Hur står det till med skador?

– Vi har inga långa skador. Lite skavanker finns dock. Edman trampade snett i matchen men var med och tränade. May kommer att träna i morgon som det ser ut nu. Det ser allmänt bra ut.

Vi blickar fram tills på lördag. Hur ser du på den matchen?

– Det är en lurig match. Ingen förväntar sig att Gais ska ta poäng och det är lätt att det smyger sig in en självsäkerhet då. Det gäller att som vanligt jobba till 100 procent för att det ska kunna gå vägen.

Nu har Gais match i dag och sedan på lördag vilket talar till vår fördel. Vi har haft flera sådana matcher med kort vila i förhållande till motståndarlaget (bla ÖSK-matchen) och visst spelar det roll men är ju bara en del i själva matchen.

Sedan hoppas jag på ett tämligen fullsatt Olympia. Gärna i de tre återstående hemmamatcherna. Vi behöver allt stöd vi kan få om vi ska kunna gå hela vägen.

Ja, kan jag ta mig till två av dem boendes i Stockholm så borde väl helsingborgarna också kunna ta sig dit.

– Då ses vi på lördag och hörs på söndag?

Det gör vi. Lycka till på lördag.

– Tack.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*