Conny – dagen efter

Grattis till segern, ordningen återställd

Hade ni diskuterat något speciellt inför, med bakgrund av det förra mötet?

– Vi hade poängterat vikten av att vara noggrannare i vårt passningsspel, att krympa ytorna och ligga närmare. I det föregående mötet blev det stora luckor mellan lagdelarna vilket föranledde att det blev alltför många långbollar.

En händelserik start på matchen. Straffmiss av Lantz och kort därefter 0-1, hur gick tankarna då?

– Jaha, skall det bli en sådan typ av match tänkte man väl initiellt. Att vi missar en straff är inte hela världen, sådant händer, men deras mål tillkommer efter en bisarr situation. Edman tvingas utgå för omplåstring i samband med hörnan och för att täcka upp i markeringen tar Lantz hans position. Sen går nicken mot just den bortre stolpen där Lantz brukar stå, så det blev lite olyckligt.

Man jobbar sig in i matchen och börjar skapa en del chanser. Kvitteringen i den 29:e minuten av Sundin efter en fin framspelning från Rasmus Jönsson. 1-1 i paus..kommentar?

– Vi är nöjda med första halvlek. Vi visar upp ett bra passningsspel och känner att vi har jobbat oss in i matchen ju längre matchen har pågått. 

Andra halvlek börjar bra för hemmalaget. En kontring i 56:e minuten tvingar Pär till en bra räddning på Jonas Henrikssons skott. Fyra minuter senare gör Sundin egenhändigt 2-1 till hemmalaget.

– Pär har varit i fin form hela året och gör ännu en gång en matchavgörande räddning, som håller oss kvar i matchen. Han håller en hög nivå under hela matchen och agerar lugnt och kontrollerat såväl i luften vid inläggssituationer, som i markspelet. Jag gläds med Sundin som gör sitt andra mål för dagen.

3-1 i 73e minuten (Holgersson) – Senaste matchen var han inblandad i samtliga tre mål. Idag gör han genomgående en bra match, samt mål, det måste ha känts skönt för honom.

– Ja och därefter känns det som vi har god kontroll på matchen.

Gerndt in i 79:e (sundin ut) och Khalili in i 83:e (jönsson ut).

– Gerndt kommer in i ett skede av matchen där han kan ligga på rull och tar verkligen för sig av de tillfällen som dyker upp. Synd bara att han inte fick kröna sin insats med ett mål, han gör ju allt rätt dessförinnan. Khalili gick också in och tog för sig utan några tecken på blygsamhet. Jag är nöjd med bådas insatser.

Något eller någon du vill framhäva speciellt idag?

– Gruppdynamiken. Att vi än en gång visar styrka när vi hamnar i underläge och gemensamt lyckas vända matchen.Det stärker självförtroendet.   

Ni har en imponerande förmåga att vända underläge i år. Detta är något som tidigare varit en akilleshäl för klubben i modern tid. Vad har Sverker blandat i vattenflaskorna i år?

– haha..  Vi har många vinnarskallar i laget och vi vet om att vi har vänt underläge till seger vid ett flertal tillfällen och däri ligger väl framgångsreceptet.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

– Vi har en skadefri trupp. Patronen tränar för fullt, men har bara spelat 60 min i en B-lagsmatch sedan skadan, så lite mer matchträning behövs.

Mohamed Ramadan ansluter till truppen, vad är dina intryck av honom?

– Det är en intressant spelare som vi haft under uppsikt under en längre period. Han var och provtränade med oss redan ifjol, samt vid något tillfälle under våren. Det skall bli kul att följa hans utveckling i klubben framöver. (Conny trodde att kontraktet sträckte sig över 2011, men var osäker. AOH har sökt Jesper Jansson utan framgång för att få klarhet i detta)

Makondele/Lantz/Oscar – Senaste nytt?

– I Makondeles fall så fortlöper diskussioner med Häcken. Likaså är där inget nytt att rapportera om Lantz. När det gäller Oscar så finns det för närvarande inga inkomna förfrågningar. (Oscar Berglund har enligt tidigare uppgifter till media haft önskemål om att bli utlånad) “red´s anm

Edman helrakad – någon ny segertrend på gång?

– Njae, jag vet inte riktigt om de har något på gång, men det hade inte förvånat mig om så vore fallet.

Då tackar vi Conny för denna gång & önskar lycka till mot BP nästa måndag.

5 kommentarer

  1. Det är bara å erkänna…HIF har tryck och nu ser det ut som om det kommer att hålla hela hösten….med herrar Lantz och Lindström som håller i pågarna….så blir detta bra..för HIF…alltså..:-)

  2. Fantastiskt vilken glädje i medgång och moral i motgång detta laget har. Kul att det finns ett gäng spellevinkar som höjer stämningen; omklädningsrummet verkar vara ett betydligt roligare ställe nu än tidigare år.

    Vore också intressant att höra hur det går med Connys tränarutbildning – fråga gärna det efter nästa match. Fast kanske inte om vi förlorar… 🙂

  3. ÖDBL: Tack för supporten på Råsunda! Tränarutbildningen frågar jag om efter matchen på måndag, som jag NATURLIGTVIS, ser på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*