Christoffer Andersson ”Vi är redo att kriga i 90 minuter mot Östersund”

Den sista av tre matcher under kort tid väntar när HIF åker upp till Jämtland för att möta Östersund. Vi fick som vanligt ett snack med HIFs assisterande tränare Christoffer Andersson för att höra hans tankar om den första sjättedelen av säsongen som nu är avklarad och om hur han ser på motståndet Östersund.

En betydligt bättre insats mot GIF Sundsvall än mot Göteborg och en poäng efter ett sent mål. Med några dagars distans, vad tar ni med er från den matchen?

Det är som du säger, en klart bättre insats. Det var gött att komma tillbaka och göra en bra prestation. Vi släpper inte in dem i matchen trots att de ändrar om i sitt sätt att spela. Det var djupledshotet som vi såg prov på i första halvlek som vi blev tagna på i andra halvleken tyvärr. Efter deras mål tar vi tag i taktpinnen och jag tycker att vi bör kunna vinna matchen även om de såklart har några klara chanser. På det hela taget en väldigt mycket bättre insats än mot Göteborg.

Sista matchen av tre på kort tid, hur är status på truppen?

Det är som det bör vara i slutet av en tuffare period. Vi har kört lite lugnare träning och rehab för att få folk på banan. Igår körde vi ett lite lättare pass på konstgräset uppe på Filborna. Det handlar om att få tillbaka energi och inte bryta ner och det har gjort att vi är redo att kriga i 90 minuter mot Östersund.

Man hör folk säga att vi bara är i startgroparna av Allsvenskan, ändå har det nu spelats en sjättedel av säsongen och fem matcher är avklarade, hur tycker du er inledning har vart?

Tar vi bort insatsen mot Göteborg tycker jag generellt att det sett bra ut. Många pratar om poäng men det är också viktigt att se till prestationerna. Vi har mött tufft motstånd och tagit sju poäng och jag tycker vi nog haft känning på någon poäng till. Även om alla lag är svåra att möta känns det ändå bra att ha betat av några av topplagen och att vi gjort detta på ett bra sätt. Det kommer inte bli lättare framåt utan kommer bli många tuffa matcher i år och det ser vi inte minst på hur jämnt det är i tabellen. Jag tror inget lag kommer vara avhängt förrän vi går in i slutskedet av säsongen.

Hur ser du på Östersund som motstånd?

Det är ett lag som haft lite rotation i truppen med en del nya killar som kom inför säsongen som man kanske inte hade superbra koll på. Efter att ha sett dem nu vet man att det är ett skickligt lag med bra spelare som gärna vill spela bakifrån och utmana en mot en. Det är ett bra allsvenskt lag som vi kommer åka upp och möta ikväll på Jämtkraft Arena.

Anders Randrup är en av spelarna som saknas i kvällens lag. Förvararen väntar tillökning i familjen och har valt att stå över mötet med Östersund
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN 

HIF åker upp med följande trupp:

1. Tom Glover (mv)
3. Fredrik Liverstam
5. Johan Persson
6. Andreas Landgren
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
10. Alexander Farnerud
11. Adam Eriksson
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
23. Carl Thulin
25. Kalle Joelsson (mv)
26. Kundai Benyu
36. Noel Mbo
57. Markus Holgersson
69. David Boysen

Matchen spelas på Jämtkraft Arena med start klockan 19.00

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*