Christoffer Andersson ”Otroligt härligt med derby och man märker det i stan”

Det första Skånederbyt mellan HIF och MFF sedan 2016 väntar oss. Vi tog ett snack med HIFs assisterande tränare för att snacka om känslan i truppen och hans bästa derbyminnen

Första Skånederbyt mot MFF sedan 2016, hur går tankarna inför matchen?

Det är otroligt härligt med derby och man märker det i stan. Alla i laget är jäkligt sugna på att spela matchen och många ska få uppleva det för första gången. Det ska bli otroligt kul och det kittlar alltid lite extra med dessa matcher.

Ett MFF har gått väldigt bra i Allsvenskan, hur ser du på MFF som motståndare?

Det är ett bra lag, inget att hymla om. De har kvalitet på varje position och är skickliga offensivt. Sen är de fysiskt starka på sitt vis då de har kvalitet och kraft. De har haft lite skador i backlinjen och har fått möblera om lite och vi vill utnyttja det och ställa frågor till deras försvar. Vi vill inte bara fokusera på att försvara utan vi vill sätta in stötar mot deras backlinje.

Du har ju otroligt många matcher i HIF och är nu assisterande tränare, hur rankar du matcherna mot MFF bland de du spelat och upplevt?

På nationell nivå är det den största matchen för oss. Både HIF och MFF har historiskt varit topplag och om man ser till derbyna i Stockholm så har de blivit större på senare tid medan dessa alltid varit stora matcher. Det kommer vara en fantastisk inramning och inför dessa matcher snackas det fotboll både här, Malmö och resten av Skåne.

Det har blivit en del Skånederby genom åren för Christoffer Andersson. I kväll blir det dock från sidlinjen som assisterande tränare i HIF
© Bildbyrån – 63454

Kan du ge oss ditt bästa derbyminne?

Jag har faktiskt avgjort ett derby för många år sedan nere på Malmö Stadion, sen när vi vann Supercupen 2011 assisterade jag Erik Sundin till vinstmålet. Jag kommer också ihåg när vi slog dem med 4-2 och spelade riktig tiki-taka-fotboll, det måste varit 2009 för jag minns att Isaac Chansa och Razak Omotoyossi var med. Jag måste varit en av de som spelat flest Skånederbyn för HIF men jag minns de matcher bäst som betytt lite extra för mig själv haha.

HIF kommer till spel med följande trupp:

1. Tom Glover (mv)
3. Fredrik Liverstam
4. Andreas Granqvist
5. Johan Persson
6. Andreas Landgren
7. Anders Randrup
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
11. Adam Eriksson
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
25. Kalle Joelsson (mv)
32. Armin Gigovic
34. Filip Sjöberg
36. Noel Mbo
57. Markus Holgersson
99. Andri Bjarnason

Kvällens derby spelas på Olympia med start klockan 17.30. I går gick HIF ut med följande information om förutsättningarna vad avser mängden tillströmmande supportrar

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*