Christoffer Andersson inför premiären ” Peking har inte spelat på gräs, hittills i år, medan vi har nött på gräs vilket vi hoppas kan vara en fördel”

I eftermiddag kliver HIF åter in i fotbollens finrum när Norrköping kommer på besök. Vi ställde några korta frågor till vår assisterande tränare, Christoffer Andersson, om dagens motstånd, läget i truppen och vad vi kan förvänta oss av dagens match

Hur är känslan i truppen och hur ser läget ut inför premiären?

Det ser bra ut, vi har haft få skador under försäsongen vilket var vår målsättning. Vi ville träna tufft men samtidigt inte riskera bakslag för spelarna. Alla är på banan förutom Pär som dras med sin skada och som kämpar på med den.

Norrköping är en tippad toppkandidat, hur känns det att ställas mot ett så tufft motstånd i första matchen?

Vi tycker det är gött för det innebär att vi kommer igång ordentligt direkt. De är bland de bästa i serien och det är en utmaning. Det kommer bli många tuffa matcher i år men finns en positiv känsla i gruppen och jag tror att vi kan göra det bra.

Vad tar ni med er från försäsongen? Jag tänker ni har spelat många olika elvor.

Nej men är som du säger, konkurrensen är hård, den är tuffare än på länge vilket den måste vara om man ska kunna hävda sig. Gruppen tävlar mot varandra på träning och med varandra i match och så ska det vara.

Assisterande tränare Christoffer Andersson under träningslägret på Mallorca  Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Vad förväntar ni er för matchbild?

Det återstår att se men givetvis har vi kollat på hur Peking spelar och har koll på dem. Vi får se hur de väljer att spela, om de väljer att försvara sig och ställa om snabbt vilket vi vet de är duktiga på eller om de väljer att pressa högt. Oavsett har de inte spelat på gräs hittills i år medan vi har nött på gräs vilket vi hoppas kan vara en fördel. Det kommer bli ett tufft motstånd, de var väldigt bra förra året och har både speed och kvalité.

Till sist, hur är känslan inför att det är premiär och dessutom en allsvensk sådan? Både personligt och för gruppen?

Nej men det är så klart väldigt roligt. Både jag och Peo har vart med på hela resan, vi var med i föreningen när vi åkte ut och var med på hela resan upp igen. Vi fick alla uppleva något som ingen vill men nu har vi tagit oss tillbaka dit vi hör hemma. Vi ska visa vilken fantastiskt stad Helsingborg har och vilken fantastiskt publik vi har.

HIF kommer till spel med följande trupp:

4. Andreas Granqvist
5. Johan Persson
6. Andreas Landgren
7. Anders Randrup
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
10. Alexander Farnerud
11. Adam Eriksson
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
25. Kalle Joelsson (mv)
26. Kundai Benyu
36. Noel Mbo
40. Ian Pettersson (mv)
57. Markus Holgersson
69. David Boysen
99. Andri Bjarnason

Matchen startar klockan 17.30 på Olympia och med tanke på att man redan sålt närmre 11000 biljetter så är det viktigt att komma i tid då rutinerna, kring bla matchinsläpp och visitation, har ändrats något. Mer info om arrangemanget hittar du på HIFs hemsida

Har du ännu inte införskaffat din biljett till kvällens match så kan du göra det via denna länken

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*