Carlsvärd: “Nya tag på torsdag – årets viktigaste match hittills!”

HIF kom obesegrade till Gamla Ullevi igår efter en på pappret ganska enkel inledning. Men när det första stora testet kom, kom också första förlusten. 

Men det är inte i matcher som denna HIF ska vinna denna säsong. Visserligen ska man alltid gå in i matcher med en 100%-ig inställning att “idag ska vi vinna”. Men det är inte i år HIF ska vara ett topplag. HIF har satt upp en treårs plan för att ta sig tillbaka till toppen, och i år får nog vi helsingborgare sikta in oss på ett mellanår. Visst finns möjligheterna till att skrälla som underdogs, men utgångspunkten får nog vara en mittenplacering utifrån våra förutsättningar.

Som jag nämnde i rubriken; Matchen på torsdag, på Valborgsmässoafton, mot Giffarna Sundsvall blir årets viktigaste match hittills. I alla fall enligt min mening. För det är i matcher som denna HIF måste vinna i år. Det är i matcherna mot lagen på den nedre halvan HIF ska vinna i första hand, för att sedan kunna knipa några trepoängare mot topplagen, om man vill bli kvar i positionen i mitten. Och sedan snegla uppåt.

Matchen mot Sundsvall på torsdag blir den sista för 37:an i dess nuvarande form Foto: Bakgatan.se
Matchen mot Sundsvall på torsdag blir den sista för 37:an i dess nuvarande form
Foto: Bakgatan.se

Spelet igår var tyvärr ett steg tillbaka från föregående matchen mot Peking. Man hade inför match hoppats slippa samma inledning på matchen som i cupkvarten mot Göteborg, där Pyzdrowski och Calle Johansson gjorde ett misstag vilket ledde till ett tidigt baklängesmål som kom att prägla matchutvecklingen. Kallduschen återupprepade sig dock på nytt. Denna gången genom ett distansskott som studsar till innan mållinjen, en studs Pär missbedömer. Pär verkar även upptäcka bollen sent, och resultatet blev en dålig retur och 0-1 i baken genom Lasse Vibe. På nytt en dålig start, på nytt ett individuellt misstag och på nytt en förlust på Gamla Ullevi. Även om HIF försökte under resten av matchen, och hade ganska mycket boll, så var det aldrig riktigt nära. Inte blev det bättre av Lindströms onödiga tackling som ledde till straff och 0-2 efter 18 minuter.

Spelet måste höja sig. Spelarna måste höja sig. Vi vet att det är mycket nytt; med ny organistation, nya ledare och en del nya spelare, och att vi måste ha tålamod för att låta spelet sätta sig. Men individuellt är det för många spelare som pendlar i sina prestationer. För både Bojanic och Atakora är det för mycket upp och ner, en match är de bra för att i nästa vara under isen. Bojanic vet vi alla besitter en stor talang, men han måste precis som hela laget lära sig att höja sin lägstanivå. Ajdarevic var det många som hoppades på inför säsongen, men han har inte levt upp till förväntningarna hittills. Igår såg det nonchalant ut, det gestikulerades mot medspelare och en handfull (om inte två) skott avlossades till nästan alla sektioner på arenan. Skämt åsido, men han precis som många andra måste höja sig ett par snäpp.

Avslutningsvis. En ledare i försvaret, ett försvar som hitintills varit stabilt men som darrade igår, och en till injektion till anfallsspelet behövs. Därför är lagkapten Peter Larsson och Mikael Dahlbergs återkomster välbehövliga. Jag ser gärna de i spel redan i matchen på torsdag, i alla fall Larsson. Om inte annat i Skånederbyt på söndag.

Två viktiga matcher på fyra dagar, kan vi hoppas på sex poäng vid veckans slut?

 

Emil.Carlsvärd.BBL

1 kommentar

  1. Jo, man glömmer lätt att HIF för dagen har den yngsta snittelvan av alla lag – så lite mer rutin i form av P.L. vore inte helt fel, men å andra sidan gäller det att bygga långsiktigt som du själv är inne på…

    Och då är killar som P.L. och Lindström egentligen inte framtiden men de är också rutinerade klubbikoner så det blir en utmaning för Henrik hitta en balans mellan den kommande generationen HIF-återvändare och dagens aktiva (om än i sluttampen på sin karriär) – med alla varningar i förrgår plus vissa spelares väldigt fluktuerande formkurva så hoppas jag också på en del ändringar mot Giffarna:

    P.L. istället för Pålsson, in med Landgren centralt så får vi ett bra hot i djupled också på mitten istället för Bojanic, alternativt Astrit som jag tror gör mer nytta där än på topp – ge Boateng chansen från start eller Jordan på en kant så har man sen alternativ som Atakore/Lindström att slänga in – också intressant om Dahlberg kommit in men kanske bäst spara honom till derbyt, så vi får en repris på fjoråret -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*