Calle Johansson går till Allsvensk konkurrent

Precis kom beskedet att mittbacken Calle Johansson lämnar HIF. Beslutet var inte helt oväntat men samtidigt är det alltid tråkigt när en trotjänare lämnar efter nio säsonger i Skånes StolthetCalle Johansson kom till HIF som 15-åring från moderklubben Höörs IS. Sedan dess har han via ungdomslagen tagit sig till A-laget, där han gjorde allsvensk debut som 19-åring. År 2014 spelade han cupfinal mot IF Elfsborg och hann under samma år göra två U21-landskamper. Totalt blev det 89 tävlingsmatcher för klubbens A-lag, där Calle noterades för sju mål och fem assist.

Under 2018 spelade Carl 16 matcher, gjorde tre mål och bidrog till att klubben tog sig tillbaka till allsvenskan. Men nu är alltså resan över för denna gången.

Självklart kommer saknade, efter försvararen, bli stor och man kan bara spekulera i vart karriären hade tagit för riktning under 2016 där Calle tillhörde en av klubbens, kanske Allsvenskans, främsta försvarare innan en knäskada satte stopp för säsongen och även innebar att en ev uttagning, till OS i Rio, gick i stöpet. Men för Calles del så blir det ändå en återkomst till Allsvenskan men i en helt annan tröjfärg. Under förmiddagen presenterades han nämligen för Falkenberg och därmed lär vi åter få se honom på Olympia under 2019.

Stort tack för din tid i klubben och lycka till med din nya utmaning

Källa: HIF.se samt Bild: Glenn T Unger

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*