Bröderna Olsson åter på tapeten

181120 Martin Olsson of Sweden celebrates after the the Nations League football match between Sweden and Russia on November 20, 2018 in Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Redan förra sommaren tränade de med HIF och nu verkar det vara dags igen. Under innevarande vecka finns nämligen bröderna Olsson, Martin och Marcus, med på HIFs träningar

Martin Olsson har spelat 197 matcher i Premier League och gjort 48 A-landskamper. Efter en allvarlig knäskada gick han och Swansea skilda vägar förra vårenl. 31-åringen blev uttagen till landslagets januariturné, men lämnade den för att, utan framgång, försöka få ett kontrakt med Championshipklubben West Bromwich.
Tvillingbrodern Marcus lämnade också England förra sommaren. Han hade då varit i Derby sedan 2016 och kom dit från Blackburn.

Till Helsingborgs Dagblad uttalar sig Olof Mellberg om deras närvaro och en ev framtid

– Jag känner dem båda sen tidigare, framförallt Martin som jag har spelat ihop med som jag har pratat med flera gånger och haft kontakt med. Det är spelare vi känner är positivt att få in i verksamheten och ge möjligheten att vara med oss och köra ett tag.

På frågan om detta kan leda till ett ev kontrakt är Mellberg lite svävande:

– Än så länge har vi inte haft några sådana diskussioner, men det är klart att det är två bra spelare som har haft som utgångsposition att söka andra alternativ – och haft lite andra alternativ. Det är som med alla av den kategorin spelare otroligt viktigt att det finns en inställning att göra det riktigt bra här och driva på.

Om det skulle bli ett ev kontrakt denna gången återstår att se. HIF har ju, sedan tidigare, proklamerat att man gärna plockar in ytterligare någon spelare i truppen men då har fokus främst legat på en mittfältare. Oavsett så verkar de båda bröderna vara ett välkommet tillskott på veckans träningar.

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*