Bra jobbat HIF…nu jäklar ska vi sno den där kvalplatsen!

Sommarens transferfönster har stängt och det råder delade meningar om HIFs agerande i ett försök att stärka truppen och ändå balansera ekonomin!

Helstrup, Calle Wede, Anton Wede och Zeidan. Fyra spelare som fått lämna föreningen. Fyra spelare som samtidigt, baserat på det senast halvårets insatser, knappast tillfört eller hade spelat någon avgörande roll i jakten på en Allsvensk plats.

Istället har man fått in mängder av rutin, och rimligtvis stabilitet, i form av Pär Hansson och Johan Persson. Kryddat med Darijan Bojanic som vi alla vet, i sina bästa stunder, kan komma att dominera på en nivå (läs Superettan) som bör vara mer anpassad för var 22-åringen befinner sig i sin karriär.

I mina ögon tycker jag att HIF har lyckats i fönstret med att, såväl, skapa ekonomisk utrymme samt fyllt på truppen med spelare som har aningen mer "stjärnstatus" och en betydligt större chans att sno åt sig en plats i startelvan.

Självklart hade jag, precis som många med mig, sett ytterligare en offensiv förstärkning – inte minst med tanke på att Jesper Lange blir borta resten av säsongen. Men kanske är det helt enkelt så att den/de spelare som HIF haft på kroken valt att hoppa av i sista stund? Som tex Imad Khalili som valde att avsluta resten av säsongen i BP. Kanske pga ett för högt lönekrav som äventyrat vår ekonomi.

Eller obekräftade uppgifter om att HIFs anfallsfokus fanns i Norge med stöp på skadeläget i den aktuella klubben.
Oavsett om det stämmer eller inte så lär vi aldrig få veta…

Att det sen cirkusen piskas upp av diverse rykte på olika forum tillhör ju faktiskt tjusningen med Silly Season. Att skapa en känsla av vad som kan vara på gång osv. För visst hade det varit tråkigt om klubben direkt gått ut och förklarat vad man planerat och vilka spelare som var på ingång! För att få drömma måste man…

Nu har vi den trupp vi har och då är det bara acceptera att det är de spelarna vi fogar över som ska göra jobbet. Att längta eller gnälla över en värvning som har varit en våt dröm redan från början (läs Rasmus Jönsson) är liksom ingen idé. Det lär knappast hjälpa…

Troligtvis lär ytterligare någon/några spelare till försvinna innan månaden slut då fönstret i stora delar av Europa stänger först den 31 Augusti. Det är väl rätt troligt att en sådan som Matt Pyzdrowski och kanske tom Monday Samuel istället försvinner utomlands?

Hur som är jag tacksam över klubbens agerande med att plocka hem en av Sveriges främsta målvakter, en elak mittfältare och en bollartist som, i sina bästa stunder, kan vända en match på egen hand! Allt dessutom med ett sunt ekonomiskt tänk i grunden!

Nu jäklar ska vi sno den där kvalplatsen…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*