Boysen på ny klubbjakt

190425 Helsingborgs David Boysen jublar efter sitt 1-1 mål under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och GIF Sundsvall den 25 april 2019 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92291

Fem matcher – 1 mål! Mer än så verkar det inte bli för den förre HIFaren David Boysen under hans tid i Israeliska Ness Ziona. Nu rapporterar nämligen ett antal medier att dansken är på väg att lämna klubben efter bara fyra månader…

Den dansk-israeliske mittfältaren anlände från Elfsborg där den utlovade speltiden uteblev. Sett till Boysens karriär så har han tydligt visat att när han får förtroende, och därmed speltid, så kan han växa ut till en riktig nyckelspelare. Förhoppningar om detta fanns även i HIF men även hos Skånes Stolthet så uteblev såväl speltid som framgångar. Tre starter och sju inhopp var nog inte vad 28-åringen hoppades på när han skrev på ett kontrakt på 2+1 år.

Sista framträdandet, i den röda tröjan, blev i bortamötet med AIK och i September återvände han till Israel men denna gången inte till sin förra klubb, Beitar Jerusalem, utan till Sektzia Ness Ziona som låg sist i den israeliska högstaligan. Tiden i Israel blev dock allt annat än vad mittfältaren hoppats på och efter bara fyra månader så är dansken åter på väg bort. Detta är i alla fall vad Israelisk media rapporterar. Ness Ziona har iofsg lämnat sistaplatsen men är, i högsta grad, fortsatt indragen i bottenstriden och Boysen har bara noterats för fem matcher (1 mål). Redan för två veckor sedan kom där uppgifter om att han fått beskedet om att söka sig vidare – detta trots att kontraktet sträcker sig fram till sommaren.

– Det kommer egentlig ikke bag på mig. Jeg har ikke spillet så meget, og nu forsøger de at presse noget igennem. Det er også sket for flere af mine holdkammerater. Jeg får måske lidt flere penge end mange af de andre, og så forsøger klubben at presse mig lidt. Det tager jeg ikke så tungt, det er ret normalt i Israel, at man gør det på den måde. Hvis jeg stadig er her efter januars transfervindue, kan det være, jeg kommer til at spille igen. Det har man set før i Israel, förklarar Boysen i en intervju med tipsbladet.dk.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*