Boysen lämnar för israelisk klubb

David Boysen Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

David Boysen kom till HIF inför årets säsong men speltiden har uteblivit. Nu står det klart att den 28-årige mittfältaren lämnar klubben för spel med israeliska Sektzia Nes Tziona.

Den dansk-israeliske mittfältaren anlände från Elfsborg där den utlovade speltiden uteblev. Sett till Boysens karriär så har han tydligt visat att när han får förtroende, och därmed speltid, så kan han växa ut till en riktig nyckelspelare. Förhoppningar om detta fanns även i HIF men även hos Skånes Stolthet så har den uteblivit. Tre starter och sju inhopp var nog inte vad 28-åringen hoppades på när han skrev på ett kontrakt på 2+1 år.

Det poängräddande målet, mot Sundsvall, lär han dock bli ihågkommen för och många hoppades nog att det skulle lossna där och då. Sista framträdandet, i den röda tröjan, blev i bortamötet med AIK och sedan dess har mittfältaren, mer eller mindre, stått utanför truppen. Nu återvänder han till Israel men denna gången inte till sin förra klubb, Beitar Jerusalem, utan till Sektzia Nes Tziona som ligger sist i den israeliska högstaligan.

Vi på AOH önskar David Boysen lycka till i framtiden

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*