Bosse – dagen efter

Vi kan nu stolt presentera ännu en nyhet på AlltOmHIF. “Bosse – dagen efter” är precis vad det handlar om. Vi utbyter tankar, idéer och ställer frågor till Bosse Nilsson, dagen efter varje allsvensk match. Har ni någon fråga som ni gärna vill ha svar på så skriv till önskebrunnen. Vi garanterar inte att frågan ställs eller att den får ett svar, men kom gärna ändå med förslag.

Nå Bosse, vad har du för tankar efter gårdagens drabbning?

– Vi spelar bra försvarsmässigt men det finns mycket i övrigt att önska kring anfallsspelet. Kanske är det så att vårt fokus på försvarsspelet stör anfallsspelet. Ändå har vi gjort sex mål på fyra matcher och det får man vara nöjd med. Att ÖSK:s ledningsmål var felaktigt är nog de flesta överens om. (Kan tillägga att regelboken inte kräver att man ska ha kontroll på bollen, det räcker med att man har en hand på bollen eller rent av ligger på den för att den inte ska vara spelbar för en motståndare, JC:s not).

Utvisningen är också tveksam, nu har jag inte sett den i repris men det känns inte rätt med en målchansutvisning där. (På reprisbilderna visar det sig att bollen faktiskt inte är inom spelhåll för Bassombeng och därför ska det inte vara någon utvisning, JC:s not). Men på något sätt så  jämnar sånt här ut sig över en säsong, men jag har nog aldrig varit med om att det sker så här matcherna efter varann.

Andreas Landgren är ifrågasatt en masse på olika forum. Vilken syn har du på Landgrens insats?

Andreas har varit helt ok, men inte optimal. Han har mycket mer i sig. Har hört att det spekuleras i att han funderar på kontraktssituationen och att detta skulle påverka, men det tror jag inte. Och jag måste ändå ta ut det lag jag anser vara bäst för dagen. Vi kommer inte till anfall lika bra som tidigare och visst lider vi av att Stoffe måste vikariera som back. Hans löpningar behövs i anfallsspelet. Men skador har ju ställt till det lite för oss. Wahlstedt kommer inte tillbaka denna månad men Adama är tillbaka efter att ha varit skadad och dessutom blivit pappa.

Konstgräset i Örebro ogillas och det såg ut som om Henke och Lantz var omotiverade till att spela på konstgräset.

– Jag är inte motståndare till konstgräs helt och hållet, men det är mest gummigranulat på Behrns Arena. Hörde att det ska läggas om och då blir det säkerligen bättre. Borås Arena har riktigt bra konstgräs och även om jag inte gillar konstgräs, vill hellre känna doften av gräs än olja, så förstår jag Örebro och Gefle. Vad man än tycker om konstgräs är konstgräset bättre än det gräs som låg på Eyravallen. Trist är det däremot att flera av spelarna fått brännskador av konstgräset.

Wahlstedt besväras av sin vad, en ovanlig skada eller?

Ja, det är inte en skada som jag hört talas om så mycket under alla mina år som tränare. Samtidigt har benhinneskadorna nästan försvunnit. Kanske beror det på skiftet av underlag. Vi tränar ju på konstgräs tidig vår och byter sedan till naturgräs. Förr var det stenhårda grusplaner som byttes till gräs och då var förslitningsskadorna av annan art.

Men Erik kommer att börja löpträna på allvar i början på nästa vecka och går förhoppningvis på med boll i slutet. AIK  nästa onsdag är dock uteslutet som det ser ut just nu.

Marcus Holgersson hade tungt första halvlek mot Göteborg och har väl blandat och gett en del?

– Tycker att han skött sig bra. Han hade lite problem med Hysén första kvarten, men i övrigt har det gått bra, inte minst defensivt. Och att han hade problem med Hysén kanske man kan ha överseende med i sin premiär i allsvenskan, samtidigt som Hysén ju verkligen levererat under resten av inledningsmatcherna.

Jag har tyckt att Holgersson skött sig riktigt bra men igår föll han in i ett Wahlstedtspel där det blev många långa bollar utan direkt adress, hur ser du på det?

Jo det är en bra beskrivning. Erik har ibland en tendens att lägga in bollar lite på måfå in mot central anfallare. Lite försiktighet i det hela. Visserligen kan man ju bli irriterad när bollen inte når en rödblå men samtidigt hade det ju inte varit så bra om motståndarna vann bollen på grund av att Erik slarvade. Marcus spelade lite för mycket långa bollar igår men samtidigt var vi inte tillräckligt heta igår.

Halmstadsmatchen på torsdag då? Hur ser det ut inför den?

Ja det finns ju funderingar kring vårt anfallsspel och där vi kanske kan göra en förändring är på mitten. Andreas trampar lite luft offensivt och kanske det är läge att spela Isaac i den positionen för att prova något annat. Men Isaac är inte helt ifatt efter sin skada så vi får se. Det ska i alla fall gå att spela på torsdag, även om Halmstad är tungt att möta. Men spelar vi längs marken kan vi straffa deras annars starka mittförsvar.

 

Med detta tackar vi Bosse för nu och återkommer på fredag med ny artikel i serien “Bosse – dagen efter”

14 kommentarer

 1. Kanoninitiativ! Och kanon av Bosse också som ställer upp och svarar sakligt på frågorna. Hoppas att det fortsätter så.

 2. Mycket trevligt initiativ.
  Bosse är rätt öppen av sig så det kan nog bli mycket intressanta dialoger.
  BRA!!!!!

 3. Skön rubrik grabbar!
  -Låter som Bosse tagit sig ett par tre glas för mycket… 😉

  Men allvarligt så är det härlig läsning och kul att Bosse öppnar upp och berättar om HIF och laget.

  Gott!

 4. Fan va bra ! Måste säga att ni gör ett sjuukt bra jobb! Som jag ser det är detta en början på en sjukt bra kommunikation som kan starta mellan fans och alla i och runt omkring laget… Blir inte så mycket mystik liksom 🙂
  Skönt också att Bosse vågar svara lite odiplomatiskt på lite svårare frågor!

  Roligt och trevligt som fan måste jag säga, snart kanske spelarna kan komma att få lite info om sig själva på sidan, typ favoritmat, roligaste hobbyn, smårolig läsning 🙂

  Men fan va bra jobb ni gör gubbar! Skönt att en som flyttat upp till norrland för studierna ändå kan följa laget i sitt hjärta !!

1 trackback/pingback

 1. Örebro SK - Helsingborgs IF « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*