Analys Örebro- HIF

Det finns inte så mycket att analysera egentligen. Fokus har uppenbart legat på underlaget, framför allt bland spelarna och då vinner man inte mot Örebro.

Jag har tippat Örebro topp sex i år och där kommer de att hamna också. Det visade gårdagens match. De fick en tuff start men är nu igång på allvar.

Vad var det då som inte stämde hos HIF?

Ja, man kanske ska formulera om frågan till “vad var det som stämde”?

Försvarsspelarna får godkänt. Marcus Nilsson är stundtals lysande och Joel dirigerade försvaret i första halvlek. Patronen gjorde ett inhopp och var väl knappast lyckosam. Inblandad i de båda målen och långsam i löpduellerna. Och varför lät han inte Pär ta hand om bollen vid 1-0?

Mittfältet och övriga ska inte ens bemötas i ord. Svagt och på en del fötter såg det ut som om man var så besvärad av underlaget att man inte kom rätt till någonting. Landgren sprang och sprang och sprang. Hans spelstil är ju sådan, han gör inte bort sig men gör inte heller mycket rätt. Det blir mest alibispel och det håller inte. Men han gav i alla fall allt vilket man kan undra om Lantz och Larsson gjorde. Rene och Sundin sprang som vilsna höns i offensiven. Felpassningarna var legio. Den ende som hade någorlunda fart var väl Rasmus i inledningen där han och Sundin skapade en del. Tyvärr så verkar Rasmus vara lite utan självförtroende och alibispelar också. Petar ut bollen till yttrar i stället för att utmana och vice versa. Förhoppningsvis kommer han mer till sin rätt mot långsamma mittbackar i HBK. Mot dem hade ju tom Razak julafton.

Kan vi få in Adama på torsdag så kan vi spela enligt följande:

Pär (undrar om Danne får stå mer än i Svenska Cupen?)

MH- HP- MN- AT

CA- ML- AL- FS

RJ- HL.

Eller nja, kanske RM eller ES kan ta vänstermittfältet.

Och snacka om att Magnus Arvidsson borde sitta på bänken. Han brukar gilla göra mål mot sina gamla klubbar så varför inte ett inhopp i  77 minuten?

1 kommentar

  1. Ta det lugnt nu Bosse! De kommer dagar när spelet flyter på bättre och man är närmare seger

1 trackback/pingback

  1. Örebro SK - Helsingborgs IF « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*