Borta med vinden?

Nä, rubriken har egentligen inget sammanhang med nedanstående inlägg, förutom de faktum att jag sticker ut hakan i “blåsten”!

Andreas Landgren har spelat för sin moderklubb, HIF sedan han var sex år gammal. Nästan fjorton år!
Andreas Landgren har fått i tidig ålder känna på hur det är att spela i Allsvenskan.
Andreas Landgren har representerat Sverige, i både A och U21-landslag.

Är jag ensam om att tycka, att är det nu så att han fått ett förslag från en annan klubb (och det är INTE MFF), så varför ska han då inte få fundera på detta?

Jag har läst många kommentarer som verkar helt och hållet befängda, många kommentarer som är helt irrelevanta. Men de kommentarer jag läst (på olika sajter) de senaste dagarna om Landgren, det är nästan så man blir illa berörd…

Grabben sitter i en förhandling med moderklubben, och alla vi som är någorlunda insatta i detta med kontraktsförhandlingar, förstår att det kan dra ut på tiden. Det är många faktorer som ska klaffa innan man kan sätta sin signatur på pränt. Så jag är ytterst tveksam till hur det framställts av en del, att det är AL som krånglar och kräver en massa orimliga krav.

En av dessa faktorer är ju naturligtvis lönen. (Ingen av oss arbetar gratis, eller hur?) En annan faktor är ju på vilka grunder man skriver kontrakt, i princip kan vi säga att de handlar om vilken status man får i truppen.

För min egen del hoppas jag att Landgren väljer HIF. Han har en stor potential att bli riktigt, riktigt bra. Vi har sett de tendenserna, mest under fjolåret, men även i vissa stunder i år.
För Andreas del, hoppas jag att han väljer med hjärnan, inte med hjärtat…

7 kommentarer

 1. har en poäng där, det som de flesta nog inte gillar är sättet, att han kommer att gå gratis..

 2. Du har en poäng i det du säger, och många som skriver om just detta överdriver sina åsikter. Jag hade om jag varit i hans sits med tanke på allting som klubben gjort för han.
  signat ett nytt kontrakt, kanske bli utlånad till en klubb i tex Italien ( om han nu föredrar det ) men att gå som bosman är taskigt mot klubben framförallt i den ekonomiska sits HIF idag befinner sig i. Förläng och sälj nästa sommar efter ett SM – guld 2009 är väl det alla hoppas på…

 3. “med tanke på allting som klubben gjort för han…”
  Med tanke på vad han har gjort för klubben så tycker väl jag att han har gjort sig förtjänt av attfå välja sin framtida väg själv.

  Lustigt ändå… en del tycker han har varit hur kass som helst denna säsong, men så fort han är utsatt för rykte om att lämna, DÅ ska vi ha hur mycket pengar som helst för honom…? Logiken? 😉

 4. Det är SJU månader kvar innan Landgren kan gå som Bosman. Han har själv inte sagt att han ska vänta ut tiden ändå döms han.

  Nu kan man vända på det och fråga sig om man ens VILL vara kvar i en förening där supportrarna behandlar en som man gör med Landgren. Och behandligen började långt innan han ens var på tal att förlänga med.

  En del borde SKÄMMAS.

 5. Hooleboole : Givetvis har samtliga fotbolls spelare valet i sina egna händer, men att gå som bosman är att svika klubben, framförallt då en spelare som Landgren som varit i klubben så länge. tror knappast någon hade blivit förvånad om tex razak hade gått gratis, Landgren är i samma sits som Rasmus Elm var, han valde med hjärtat förlängde för att i framtiden ge pengar till klubben, hoppas landgren gör likadant

 6. Bara att vakna upp och sniffa på kaffet och inse att hjärta för klubb idag finns på läktaren, men knappast någon annanstans.

 7. I slutändan är handlar det om att det är spelarnas marknad och att spelarna i första hand nästan ALLTID spelar för sig själva och inte för klubben eller supportrar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*