Bojanic högvilt bland storklubbarna

Vid årskiftet går Darijan Bojanics kontrakt, med HIF, ut efter nästan fyra år i klubben. Som poängbäst, i hela Superettan, så är det kanske inte så konstigt att de Allsvenska toppklubbarna nu fått upp ögonen för 23-åringen.

Ja, ni läste rätt. Darijan Bojanic är faktiskt bara 23 år gammal men det faktum att han spelat fotboll, på elitnivå, under snart åtta säsonger gör att det är en rutinerad herre vars kontrakt nu löper ut i December. Även om karriären inte varit helt spikrak, sedan han lämnade Öster 2013, så har årets säsong verkligen inneburit att den offensive mittfältaren blommat ut rejält. Detta har givetvis inte undgått någon och i dag avslöjar Fotbolldirekt att där finns intresse från en handfull Allsvenska klubbar däribland Hammarby, Norrköping och Djurgården.

Självklart vill även HIF behålla sin guldklimp som, under innevarande säsong, noterats för sex mål och hela 13 assist i klubbens jakt på en återkomst till Allsvenskan. I helgen stod det så klart att målsättningen, om ett avancemang, infriats och enligt HIFs ordförande, Krister Azelius, så kan man nu påbörja bygget av nästa års trupp. En trupp där klubben, av förklarliga anledningar, ser Bojanic som en av nyckelspelarna.

Nu återstår det att se om matchen mot Varberg blir 23-åringens sista i den röda tröjan eller om klubben lyckas förlänga avtalet med en av svensk fotbolls mesta spännande spelare?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*