Bödvar Bödvarsson: “Jag är väldigt glad att vara här”

210327 Varbergs Robin Tranberg och Helsingborgs Bödvar Bödvarsson under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Värnamo den 27 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0041

Bödvar Bödvarsson gjorde sin debut i HIF-tröjan under Lördagen mot Värnamo. Efter matchen fick AOH:s Anthony Thörn en kort pratstund med Islänningen om första tiden i HIF.

Första matchen i den “röda tröjan” vad säger du om matchen som helhet?

” – Först av allt känns det väldigt bra att vara tillbaka på planen. Jag har inte spelat sedan 13:e December npgonting sådant så det är väldigt bra för min kondition att vara tillbaks. Första 20 minuterna spelade vi väldigt dåligt, vi var väldigt långt ifrån våra motståndare och vår kommunikation med varandra funkade inte. Men efter dessa 20 minuter så började vi spela bättre, vi började röra på bollen, skapade några chanser och i andra halvlek hade vi otur som inte gjorde mål ett par gånger. Det var som i Första halvlek, lite upp och ner.

Jag pratade med Jörgen Lennartsson innan och han hade en liknande analys. Han vill ha offensiva ytterbackar, i relation till din egna roll, ser du några tillfällen som du känner att du skulle kunna göra det bättre?

” – Ja, jag hade chansen att i första halvlek att slå inlägg till Gero men det var lite för högt. Denna matchen hade inte för många chanser att komma fram i, matchen var mycket på mitten, till yttrarna och tillbaka till mitten. Det var mycket av en “central” match. Men jag vill kunna springa fram tillbaka. Jag vill hjälpa Max, han är väldigt snabb och har en bra högerfot så om de går tätt på honom så vill jag var där och hjälpa till och assistera.”

Du har pratat en hel del om din kondition, hur långt ifrån från 100% Bödvar är du?

” – Jag skulle säga att i början av träningsveckan hade jag bara 15% av var jag vill vara. Men vi har tränat väldigt hårt denna veckan och varje dag har jag känt att musklerna blivit kortare och kortare men lungorna känns bättre. Matchen kändes bättre än jag förväntat mig rent fysiskt så jag hoppas att i nästa match att jag spelar 90 minuter och då hoppas jag även vara så nära 100% som möjligt mot Sundsvall i Premiären.”

Jag har sett varje träning denna vacken och har sett din utveckling denna veckan. Jag måste säga att för varje träning som du har gjort har du också gjort det bättre, håller du med om det?

” – Ja, jag håller med. Första träningen så hade jag inte tränat fotboll på 20-25 dagar eftersom jag bröt mitt kontrakt och jag behövde vänta i Polen för att komma hit och sedan när jag äntligen skulle kunna åka fick jag Covid så då var jag tvungen att vänta två veckor till. Det var skit. Men jag håller med, första träningen vara bara om att anpassa sig och komma tillbaka rent fysiskt. Nu när man känner spelarna lite bättre så kan man lära känna dem mer och få till några samarbeten på planen.”

Och vad säger du om just laget och gruppdynamiken? 

” – Gruppdynamiken har varit bra och spelarna har varit väldigt välkomnande från första dagen. Det har faktiskt varit väldigt bra. Alla runt klubben har hjälpt mig mycket, Lino, tränarstaben och alla andra. Fysioterapeuten är utmärkt så jag är vädigt glad att vara här och förhoppningsvis kan vi se en full arena så snart som möjligt.”

Och Coachen?

” – Han har varit väldigt välkommnande och har lagt mycket tid på att få in mig i gängorna första veckan. Jag hade ett långt möte med honom om hur vi vill spela både defensivt och offensivt. Han har hjälpt mig mycket med att anpassa mig till min nya klubb.”

Vad är din uppfattning om klubben och staden?

” – För att vära ärlig har jag inte haft så mycket möjlighet att uppleva staden. Jag har varit så trött efter varje träning (Skratt). Men jag var på middag en dag i stadens centrum och det det såg väldigt bra ut. Jag har hört att somrarna här är utmärkta och det får vi inte på Island (Skratt) så jag är glad att vi har en strand här. Allting runtomkring klubben är väldigt bra och jag väldigt glad över min första vecka här. Jag tror vi kan ha en bra säsong i Superettan.”

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*