Boateng klar för ny klubb – Accam målskytt för Nashville

Ema Boateng tillhör numera New England Revolution Foto: Björn Wijk

För fem år sedan lämnade Ema Boateng HIF för spel i amerikanska MLS. Efter spel i såväl LA Galaxy, och DC United, står det nu klart att 26-åringen tradats vidare till Davis Accams tidigare klubb Columbus Crew SC

Han kom till Helsingborg 2013 men hade svårt att ta en plats i startelvan. Totalt blev de knappt 40 matcher innan MLS, och LA Galaxy, lockade med ett kontrakt. I Zlatan Ibrahimovic dåvarande klubb blev den lille (167 cm) mittfältaren genast en nyckelspelare och hann med över 100 matcher innan han, pga restriktioner i den amerikanska ligan, skeppades iväg till DC United. Tiden i huvudstaden blev inte lika lyckad och Boateng noterades bara för tre inhopp. Inför den stundande säsongen behövde DC United förstärka defensiven och vände blickarna till Columbus Crews svenske försvarare Axel Sjöberg (icke att förknippa med den förre HIFaren med samma namn). För någon dagen sedan stod det klart att bytesaffären är klar och att Boateng, omgående, ansluter till den klubb där David Accam huserad under förra säsongen. Accam tillhör numera, som ni alla säkert vet, nystartade MLS-klubben Nashville.

140822 Helsingborgs David Accam segerdansar efter 1-2 i matchen i allsvenskan mellan Mjällby och Helsingborg i Hällevik 22 augusti 2014.
Foto: Lennart Månsson / BILDBYRÅN / kod LM / 64665

Columbus Crew SC toppar, i dagsläget, den östra divisionen där vi även hittar Alejandro Bedoyas, Philadelphia Union, på en fjärde plats. Även Accams Nashville återfinns i samma division men först på en 11:e plats efter fyra spelade omgångar. Accam, som hittills startat två matcher och agerat inhoppare i lika många, noterades för sitt första mål i mötet med Dallas förra onsdagen. Även Bedoya, som startat samtliga av sitt lags matcher, har noterats för ett mål så här långt.

Våra fd HIFare I MLS, och alla övriga spelare vi har ute i den stora världen, kan du följa i vår veckovisa uppdatering PROFFSKOLLEN

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*