Bekräftat: Robin Simovic klar för HIF

HIF förstärker truppen med ett av fotbollsveriges mest omdiskuterade namn den här Silly Season. Robin Simovic från Ängelholms FF har nämligen tecknat ett 3,5års-kontrakt med HIF.

hiflogoHIF har jobbat med att få in en forward efter det stod klart att Nikola Djurdjic lämnade. Simovic har varit ett spår för HIF under en tid, men han har även haft andra klubbalternativ att ta ställning till. Att han nobbade såväl svenska som internationella klubbar är HIF:s sportchef Jesper Jansson mycket glad över.
– Simovic går in i vår fotbollsstrategi. Hade vi inte tagit chansen att värva honom så hade vi inte känts trovärdiga. I vår strategi ska vi ta hand om lokala talanger, det är en viktig signal från klubben, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.
– Vi känner till Robin och hans kvalitéer väl och vi är övertygade om att vi får nytta av honom i HIF och att han kan utvecklas ytterligare i vår miljö. Det är en spännande spelare med unika egenskaper, säger Jesper.

HIF:s tränare Roar Hansson har också bra koll på Simovic och hans sätt att spela fotboll på.
– Det är en speciell spelartyp med bra fötter och han är lång. Han har en fantastisk spetsegenskap – att göra mål. Han har gjort många mål i sin karriär och det var därför han värvades av Ängelholm och där levererade han också, säger Roar.

Robin valde HIF framför andra allsvenska och internationella klubbar och är själv övertygad om att han gjort rätt val.
– Jag vet att det är starka känslor mellan Helsingborg och Malmö, men för mig blev det här ett naturligt val eftersom Malmö redan haft sin chans. Jag har sett HIF en del senaste året och jag gillar klubbens spelsätt, säger Robin.
– Det har ryktats mycket runt mig i vinter, men HIF har varit mitt mål. Nu längtar jag till första matchen och att få springa ut inför Olympia-publiken. Jag vill samtidigt passa på och tacka Ängelholm och framförallt Jocke Persson som betytt mycket för mig.

HIF har till stora delar kvar samma trupp som i höstas. Tre spelare har lämnat samtidigt som att tre har tillkommit. Wahlstedt och Edman har ersatts av Jesper Björkman och David Svensson. Och nu har Simovic fyllt forwardsplatsen efter Nikola Djurdjic. Alejandro Bedoya återstår att behålla och det ser hoppfyllt ut. Det skall tilläggas att Erik Edman är kvar som tränare i HIF.

Fakta:
Robin Simovic
Födelsedatum: 29 maj 1991 (21 år)
Födelseort: Malmö, Sverige
Längd: 198 cm
Vikt: 89 kg
Nummer i HIF: 9
Position: Forward
Högerfotad

Karriär:
Moderklubb: Bunkeflo IF
Malmö FF (U), Lilla Torg FF, IFK Klagshamn, Ängelholms FF

***

Vi på AOH återkommer under eftermiddagen med mer info, och ev. intervju med Simovic.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*