Bara att bryta ihop och komma igen HIF!

2-0 i arschlet efter 34 minuter var ju inte den start man önskade sig av HIF i returmötet mot Standard Liége. Det såg håglöst ut och man kunde ju ifrågasätta Connys val att starta med det oprövade anfallsparet Sundin-Thern framför det mer beprövade Sundin-Jönsson. Inte nog med det, Belgarna gick hårt åt HIF´s mittfältsdynamo May Mahlangu och inför pausen såg det ut som ett evigt mörker skulle lägra sig över Olympia och en omöjlig uppförsbacke att bestiga för HIF, man var tvungen att göra 4 mål  i andra halvlek, vilket jävla mörker!

Klart är att Standard Liége visade upp en helt annan klass idag än vad de gjorde på hemmaplan förra veckan-för då skrämde de då ingen. Pär Hansson hade inte heller sin bästa dag och för att kunda vända detta behövdes ett mirakel.

Enda bytet i paus var Thern mot Skjelvik-bra så då unge herr Thern inte haft många rätt i första halvlek. Men det saknades fortfarande en viktig ingrediens-det fanns inget jävlar annamma över HIF´s spelare, ingen tändning!

Standard började ju maska redan i 20 minuten och ingen i HIF påpekade det för domaren för att sätta press på honom att börja dela ut kort för spelfördröjande och liknande.

Sundin drar den i ribban och ut i början av andra-det ska tydligen bli en sådan dag tänkte jag. Faan också!

Men…så kom då straffen. Vaket av domaren och iskallt av Jönsson 1-2.

Det var starten till en HIF offensiv. En kortvarig sådan.

Sedan gjorde Standard 1-3 på sin i princip tredje chans i matchen. Nu var det kört på riktigt…

Den enda HIF spelare som kommer undan med godkänt betyg i min bok är May Mahlangu trots att han inte fick det utrymme han är van vid så var han klart bäst idag. Ett litet plus till Lindström för hans kämpatakter. Många andra spelare i HIF gjorde sin sämsta insats för året idag. Snacka om fel tajming!

Man måste var cynisk ute i Europa-HIF lurades av Belgarnas mediokra insats i Liége och trodde man skulle kunna vända 0-1 resultatet från första matchen genom att spela sitt egent spla. Naivt och gulligt på sätt och vis men förödande mot ett så pass cyniskt lag som Standard Liége.

Synd att chansen slarvades bort-poängen som ett EL gruppspel genererat hade gett oss en förmånligare seedning inför nästa års CL-kval. Förutsatt att vi nu inte rasar ihop i allsvenskan också, vilket risken är efter en sådan här snyting.

ÖSK hemma i nästa omgång-där avgörs det om HIF blir fågel eller fisk under resten av allsvenskan-en seger är ett måste för att inte HIF ska dala i tabellen under hösten.

Bara att bryta ihop och komma igen HIF!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*