Avgå…någon!

Jag nås av beskedet, som enligt kollega på AOH var ganska väntat, disciplinnämndens beslut om att matchen mellan MFF-DIF ska spelas om, påverkar hela sista omgången som nu flyttas framåt en vecka!

Kontentan är att tävlingskommitén anser att MFF får ett alldeles för tufft schema under hösten. Så tack vare att Malmös gullponke tillika medias favorit, Zlatan, ordnar en totalt betydelselös fix-match mot Milan mitt i brinnande säsong, så får 15 andra lag samt deras supportrar “lida” för detta?

***

Avgå…NÅGON!

***

Personligen blir jag ju så klart drabbad (ekonomiskt) av detta då man har bokat hotell etc nere i Helsingborg under helgen då Allsvenskan SKULLE ha avgjorts. Vem ska jag skicka min faktura till?
Hur många är det inte som planerat för den helgen på ett eller annat vis?

***

“Jag ä’ int’ bitter” – Jo, det är jag, det kan jag garantera…

***

Vi har tittat på olika lösningar men inte hittat någon möjlig dag för MFF att spela innan 23 oktober. Inget lag har någonsin spelat två allsvenska matcher inom loppet av tre dagar, och det kan inte heller MFF göra, säger Grehard Sager till Sydsvenskan.

Men snälla nån? Spelarna tränar väl, och förhoppningsvis ska de väl kunna klara fysiskt arbete under period av en och en halvtimme inom loppet av tre dagar?

***

Avgå…NÅGON!

***

Och de ska ska avgå är först och främst de pubertala, infantila idioterna som kastar in skit (kalla de banger eller vad som helst – smällare) på plan.
Och när dessa ovanstående försvunnit från svensk fotboll kan dessa trångsynta, inkompetenta “herrarna” som sitter på alla stolarna i SvFF och Disciplinnämnden ta samma väg.

Det är enbart så vi kan rädda din, min och vår svenska fotboll. Och det är dags att agera nu!

 

 

6 kommentarer

 1. Precis som Fredrik har jag bokat resa och hotell till Helsingborg den helgen då matchen skulle spelas.
  Förväntar mig att SvFF tar fakturan!
  Vilket djävla dösnack att MFF inte kan spela två matcher inom tre dagar. Det är så dumt att man tror inte det är sant.

 2. Samma sak för mig, blir drabbad ekonomiskt av denna idioti. Givetvis är det dags att reagera. Frågan är bara HUR?

  Tanken som har slagit mig under dagen är en utbrytarserie. De tolv bästa lagen bjuds in till en utbrytarserie som spelas parallellt med allsvenskan. Då blir det tydligt svff som får lida mest. Att sluta gå på matcher och så vidare drabbar främst de enskilda klubbarna.

 3. En utbrytarserie under dom formerna lär dock inte vara en “hit” för får man inte den godkänd av UEFA så kan vi glömma alla Europacupplatser som stannar i så fall kvar under SvFF:s kontroll.

  Nä, då är det bättre att likt i England & tydligen också Tyskland starta en egen liga för elitkubbarna men som står helt fri från SvFF (förutom att den är sanktionerad därifrån) än vad nuvarande SEF gör – f.d. MFF Supports ordförande Tony Ernst bjuder på intressanta tankegångar i artikeln (se länk) som kan lösa många av de problem vi haft med splittrade omgångar, märkliga juridiska beslut, bättre utkomst av TV-penningsfördelningen osv.

  http://www.svenskafans.com/fotboll/Gastkronika-Lamna-SvFF-415151.aspx

 4. Den uppskjutna matchen mot Gefle (pga Milanmatchen) spelas i morgon, 8/9. Så den kan ju knappast vara anledningen till att man skjuter på sista omgången. Ett ev. omspel mot Djurgården kan väl inte läggas innan 19/9, när tiden för överklagande går ut. Det är väl det som är problemet.

 5. Har ännu inte bokat nåt, men… hela höstplaneringen i den stockholmsförsamling där jag arbetar är på sätt och vis påverkad av allsvenska spelprogrammet. Jag hade en del önskemål, men bara ett enda KRAV: att inte tjänstgöra med dop, vigslar och högmässa helgen 22-23/10! Och detta långt innan det var klart att det inte var till Hisingen utan Helsingborg färden gick… Helgen därpå däremot; full verksamhet. Inte i min vildaste föreställningsvärld kunde jag ana att nåt sånt här skulle kunna inträffa. Har väldigt dåliga erfarenheter av att följa en slutomgång i öronsnäcka; Rambergsvallen -98.

 6. Ja, det var ju Ullevi -98. I övrigt gäller ovansagda.
  Tänder ljus för Liv – och att SFF må finna förnuft och besinning vid kvällens mässa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*