”Avgå din jävel- en podd om HIF”

HIF engagerar det vet vi och det snackas om HIF. Martin, Niclas och Marcus talar om det ständigt och bestämde sig därför för att göra en podd. Resultatet blev ”Avgå din jävel- en podd om HIF”. Vi på Allt om HIF fick tag i de tre och fick berättat mer för oss om podden.

Första avsnittet dök upp i Januari, i år, och sen har vi regelbundet kunnat följa de tre HIFarna och deras surr om allt, och inget, rörande favoritlaget. I senaste avsnittet hade man dessutom bjudit in Andreas Granqvist som bla fick berätta om sina tankar inför förra veckans derby.

Då deras lyssnarskara ständigt växer så passade vi, på AOH, att sätta oss ner några minuter med gänget för att lyssna hur man kom på tanken att dra igång en ny HIF-podd?

Kan ni berätta lite om podden? 

Det är en podd med fullt fokus på HIF. Varje avsnitt tar vi upp det senaste som hänt runt klubben och väljer minst ett ämne som vi fördjupar oss i, hittills har det varit allt från marknadsföring till spelarimporter.

Varför heter den ”Avgå din jävel”? 

Eftersom det är en supporterpodd om HIF så ville vi ha ett namn som fångade upp kulturen som vi upplever finns runt klubben. Helsingborg är en stad med höga krav på vårt fotbollslag och går det inte enligt planen är vi snabba på att skrika på de inblandades avgång.

Vilka är ni som gör den? Kan ni berätta lite om er själva och er relation till HIF? Vilket är era bästa HIF-minne? 

Vi är Martin Rogersson Wasaeus, Niclas Mei och Marcus Eklund. Vi träffades i 4-årsåldern när vi började spela i samma HIF-årskull, 88:orna. Sedan dess har vi varit trogna HIF. Vi är alla tre årskortsinnehavare på Södra och har många fina HIF-minnen ihop. Säsongen 2011, somliga bortaresor och matcher i Europacuperna sticker ut.

Varför ville ni starta en podd om HIF?

Vi var själva lyssnare på både ”AOH-podden” och andra HIF-poddar som funnits tidigare och ansåg att det fanns ett hål att fylla. Dessutom har våra samtal alltid handlat främst om HIF, så enda skillnaden är att micken är påslagen numera.

Hur ofta släpper ni avsnitt?

Vi försöker släppa ett avsnitt i månaden, ibland är privatlivet svårt att pussla ihop men vi gör vårt bästa.

För den som inte vet, vart hittar man podden så man kan lyssna på den? 

Vi finns på iTunes, acast och de flesta andra podcastsappar.

Senaste avsnittet, där bla Andreas Granqvist gästade, hittar ni här

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*