Atta presenterad av Häcken

Foto: Bjarki Tordarson
Walid Atta Foto: Bjarki Tordarson

I dag på förmiddagen blev det klart. Walid Atta spelar för BK Häcken de kommande tre åren. 

Foto: Bjarki Tordarson
Walid Atta klar för Häcken
Foto: Bjarki Tordarson

Det har ju varit en karusell som har snurrat på under vintern. Walid Atta var tydlig med att han ville bort från HIF. “Jag hade en önskan om att lämna och HIF har hjälpt till att hitta en lösning. Allt har skötts på ett bra sätt.” säger han till Helsingborgs Dagblad.

Det blev en provspelsturné genom södra Europa med stopp hos portugisiska Braga som schweiziska FC Aarau bland annat, men ingen nappade. Sen uppgavs IFK Göteborg vara intresserat, men till slut var det en annan göteborgsklubb som drog det längsta strået när låneaffären med norska Ålesund sprack.

“Det första året var fantastiskt med Champions League och Europa League. Det var en fin säsong för mig, laget och klubben att nå europaspel. Det andra året var inte lika bra. Det var lite fram och tillbaka.” säger Walid Atta om sin tid i HIF.

Walid Atta uppger för Helsingborgs Dagblad att han är nöjd med flytten till Häcken då han kommer tillbaka till sin hemstad dit han har känt en viss hemlängtan.

“Det var lite speciellt att säga hejdå till alla, det kändes konstigt. Det är fina lagkamrater och människor som jag haft att göra med.”

Björn Velander BBL

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*