Att ha stora förväntningar…

Eller att bara vara säker på sak?

Säsongen börjar närma sig på allvar. Träningsmatcherna avlöser varandra tätt, taktiska detaljer finjusteras och experterna är redan oense om slutsegraren. Publiken är förväntansfull, samtidigt som de ber till högre makt att väderleken förbättrats avsevärt tills dess att domaren blåser i pipan.

Det är alltid svårt att på förhand sia om hur det kommer att gå, men ser man till truppen som helhet, så känns den onekligen bra. Målvaktsbesättningen känns som en bra lösning, där man vet vad man får. I försvaret har Peter Larsson ersatt italienflyktande Joel Ekstrand och utöver detta har man fått in en intressant spelartyp i form av Joseph Baffo. Forwardsalternativen, som samtliga har imponerat under försäsongen, är det få klubbar i allsvenskan som kan matcha.

Hur stor kommer avsaknaden av Marcus Lantz egentligen att bli?

Det vilar ett tungt ansvar på Ardian Gashi och May Mahlangu för att detta inte skall bli märkbart. Det är sannolikt dessa båda som kommer att bli Conny Karlssons förstaalternativ på det centrala mittfältet. Således gäller det för Thern och Eiswohld att ta chansen när den kommer. Och chanserna lär komma, inte minst om Gashi´s varningsstatistik håller samma nivå som tidigare.

Jag har stora förhoppningar om att de lyckas med bravur.

Det kommer att bli en lång och intensiv säsong som även bjuder på spel i EL (europaleague). En turnering där man uttalat satsar och har som mål att ta sig vidare in till gruppspelet.

Men inte alla längtar till sommaren.

Spelare som Rasmus Jönsson och Alexander Gerndt hade ögonen på sig redan ifjol och intresset lär inte ha minskat. Speciellt inte om de bibehåller samma fina form.

Så var det det här med att vara säker på sin sak.

Ett av mina starkaste minnen från VM i Mexico 1986, är Svend Gehrs. En dansk tv-kommentator, som trots att det var första gången som danskarna hade kvalificerat sig till ett världsmästerskap, enträget upprepade ”så skal den vaere der” så fort Preben Elkjaer fick bollen på offensiv planhalva. Och inte helt sällan fick han rätt. Undrar om tekniken går att tillämpa på Olympia. Tveksamt dock om stockholmaren Sundin och gotlänningen Gerndt förstår, hoppet ligger annars till Rasmus.

2 kommentarer

  1. Njaa, undrar om Rasmus är bekant med den danska historien, jobbar inom skolvärlden och våra danska grannar har man inte mycket koll på så får väl ge honom 1 ex av “Og det var Denmark” – den underbara dokumentären om det danska fotbollslandslaget så han får plugga på!!

    Laget känns starkt för den enda förlusten som bekymmrar mig är Joel med sitt spelsinne, följsamhet i markeringen och förhållandesviss kvick lirare: varken Marcus, Larsson, Holgersson eller Baffo kan sägas leva upp till alla dessa tre kvalifikationer…

  2. FFR&B: Om det bara är det som krävs så ordnar vi saken 🙂

    Är dock inte lika oroad för försvarslinjen, trots joels sorti. Ersättarna skötte sig bra under fjolåret de gånger han saknades och med tillskotten av Larsson+Baffo känns den lagdelen väl intakt.

    Min primära oro är snarare det centrala mittfältet. Speciellt nu när Bergholtz, med bakgrund av försäsongen, snarare bör betraktas som ett kantalternativ. Thern och Eiswohld är en talangfull duo, som mycket väl kan komma att räcka, men det är en chansning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*