Året som gick- November

Vår årssummering går mot sitt slut och vi har hamnat i November månad. Säsongen gick in i sin linda och för HIFs del innebar det serieseger och en omgående fokus på lagbygge och organisation inför återkomsten till Allsvenskan 

Oktober blev november och HIF var klara för Allsvenskan, och trots att oktober avslutades med 4-4 mot Öster var stämningen både lättad och god när vi gick in i årets näst sista månad. I matchen efter Öster, och matchen näst efter att avancemanget var klart, väntade Värnamo. Ett HIF, där prestationen inte var på topp, förlorade mot ett Värnamo som slogs för att ta sig ovanför negativ kvalplats efter ett sent mål.

Joel Sandborg, vår nye klubbdirektör, hade kommit på plats och berättade om sina visioner för klubben i en intervju med AOHs Mats Fuchs där han bland annat svarade på hur hans vision för organisationen och föreningen såg ut och svarade följande ”Jag ser en enorm potential för föreningen att växa ekonomiskt, såväl vad gäller publik, sponsorer, affärsverksamhet och andra aktiviteter i samband med matcherna. På sikt tror jag vi kan ha en omsättning på 100 miljoner kronor. Min roll är i första hand att utveckla kontakterna med näringslivet och hitta på nya koncept för företagen så att vi hittar nya marknader. HIF har av tradition ett starkt varumärke i staden och i regionen så det ska vi vidareutveckla”.

Mats Fuchs intervjuade även i slutet av månaden Robin Lundgren som tillträtt som ny administrativ chef och han svarade på frågan om hur de ekonomiska förutsättningarna inför 2019 såg ut på följande vis ”HIF har haft ett par jobbiga  år ekonomiskt. 2018 är inget undantag. Med den ryggsäcken in i 2019 har vi inte samma förutsättningar som våra konkurrenter i allsvenskan. Det är otroligt viktigt att vi ligger kvar i Allsvenskan 2020 med tanke på att de s k SEF-medlen mer än fördubblas. Med det i åtanke måste vi lägga så mycket medel vi bara kan på att ha en trupp som klarar att ligga kvar i Allsvenskan även 2020. Övriga frågor får bli lite sekundära just 2019

Samtidigt som HIF förberedde sig för årets sista match mot Varberg och kampen om serievinsten såg vi hur våra utlandsproffs körde vidare. Arnor Smarason hade en fortsatt fin utveckling i Lilleström efter sommarens flytt till Norge och Alfred Finnbogason tuffade på ner i Augsburg. Siffrorna om hur mycket en serievinst skulle ge varierade men det handlade om cirka 750 000-800 000 svenska riksdaler. Med tanke på att detta skulle vara ett välbehövligt tillskott till klubbens kassa var det många som hoppades på en seger mot Varberg.

HIF gjorde jobbet och vann med 3-1, en match som annars gick i avskedens tecken då det var dags att säga hej då till Reine Almqvist, Mikael Dahlberg och Daniel Andersson. Både “Micke” och “Danne” fick hoppa in i matchen och ta emot jublet. Samtidigt delades priset som ”Årets HIFare” ut och detta gick till Superettans skytteligavinnare Andri Bjarnason som med två mål i sista matchen slutade på 16 mål. Islänningens fina säsong gav honom en plats i den isländska landslagstruppen som skulle möta Belgien i Nations League och Qatar. Mot det sistnämnda motståndet fick Andri speltid.

Samtidigt började ryktena om Bojanics framtid allt mer intensifierats och valet stod mellan HIF och Hammarby, ett val som slutligen skulle bli Hammarby för mittfältskreatören. HIFare fortsatte vänta och hoppas på att, framförallt, Rasmus Jönssons och Adam Erikssons kontrakt skulle förlängas.

Matchtröjan inför den allsvenska återkomsten släpptes också, först här på Allt om HIF, och om ni frågar undertecknads åsikt var det den snyggaste på ett flertal år.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*