Året som gick – Mars

I slutet av Mars valde HIF att förlänga avtalet med PeO Ljung Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

En lång, och något stökig, säsong är till ända. Det Allsvenska kontraktet är dock säkrat och vi kan konstatera att det kommer spelas Allsvensk fotboll, på Olympia, även under 2020. Vi på AOH valde att kika i backspegeln för att se vad som hände under året när HIF äntligen var tillbaka i svensk fotbolls finrum. Håll tillgodo, här summerar vi Mars månad…

HIF åkte till Mallorca för årets försäsongsläger och en av de som reste med var Ian Pettersson som senare under säsongen skulle bli HIFs yngsta allsvenska spelare. Vi på AOH fick ett snack med ynglingen som , trots sin unga ålder, hade en sund inställning till framtiden

Försäsongsläger innebär också träningsmatcher. För ovanlighetens skulle blev det dock bara ett enda framträdande under lägret. Detta mot ett österrikiskt divison 5-lag, Mountier, som man besegrade med 2-0. AOH gav dessutom våra läsare en ordentlig inblick från Mallis då vi hade en “utsänd reporter” på plats!

HIF kom hem från Mallorca och på besök kom Värnamo. Man vann matchen med säkra 3-0 och det var med en go känsla man började ladda upp inför genrepet mot FC Köpenhamn och en allsvenska som närmade sig. Så kom genrepet mot FCK och efter att HIF spelat 2-2 mot det danska storlaget kunde man kalla sig obesegrade på försäsongen.

På hemmaplan höll man årsmöte där det som vanligt var fokus på ekonomin. Man pratade bland annat om sponsorerna och skillnaden när man nu gått upp i allsvenskan.

Just ekonomin har, numera, en framträdande roll på HIFs årsmöte Foto: Martin Klinteberg

I och med att det är 20 år sedan HIF tog guldet 1999 fortsatte vår artikelserie med guldhjältarna rulla. Nästa på tur var Stig Johansen. Innan mars var slut fick man även läsa om Mattias Jonsson som fick berätta om minne från säsongen och sin pågående tränarkarriär i Stockholmsområdet

Med bara dagar kvar till den allsvenska premiären förlängde HIF kontraktet med Per-Ola Ljung med målsättningen att äntligen ha en långsiktig lösning på plats. Ni vet ju alla hur det gick och i början av sommaren valde klubben att bryta avtalet och tillsätta den, nygamle, tränaren Henrik Larsson.

Sedan var dagen äntligen här, dagen som alla i Helsingborg hade väntat på i två år. Äntligen var det allsvenskt spel på Olympia igen när IFK Norrköping kom på besök. HIF vann premiären med 3-1 inför ett välbesökt Olympia och HIF fick bästa möjliga start på Allsvenskan. Mars gick över till april och HIF var tillbaka i svensk fotbolls finrum.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*